ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПАНТЕНОЛ спрей / PANTHENOL spray

Съдържа декспантенол, цетостеарилов алкохол, парафин, восък, пероцетна киселина, пропелент и вода

Предназначение

пантенол
Пантенол спрей е полезен при слънчеви изгаряния

ПАНТЕНОЛ в спрей-форма е предназначен за ускоряване на оздравителните процеси при наранена, охлузена или пострадала от изгаряния кожа. Може да се прилага и при проблемни зони на лигавиците. Не бива да се вдишва, да се пази от попадане в очите.

Действа противовъзпалително и антимикробно, ускорява регенеративните процеси в клетките. Подходящ като допълнителен компонент в комплексни терапии. Особено добър при слънчеви изгаряния.

Как се приема

ПАНТЕНОЛ се прилага от един до 3-4 пъти дневно, според характера на проблема и препоръките на дерматолог. За по-голяма сигурност полагането на медикамента върху лицето не се извършва директно; най-добре е да се напръска чиста, суха длан и с нея лекарството да се нанесе върху лицето.

ПАНТЕНОЛ може да се прилага продължително време.

Възможни нежелани ефекти

Нежеланите реакции при терапия с ПАНТЕНОЛ обикновено са свързани с непоносимост към активната или помощни съставки на продукта. Съобщавано е за зачервяване, сърбеж и обриви. При проява на подобни симптоми, които не са преходни, лечението с този продукт трябва да се прекрати.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПАНТЕНОЛ не се използва при известна алергия към някой от компонентите на продукта.

Да се избягва случайното впръскване в очите, както и вдишване през устата или носа – особено при пациенти с проблеми на дихателната система и астматици.

Прилагането върху големи участъци на кожата при бременност или кърмене трябва да е консултирано и разрешено от лекар.

Полагането на ПАНТЕНОЛ в аналната или гениталната област създава риск за сигурността на контрацепцията, ако се използват латексови предпазни средства.

Прилагането от/за деца става само в присъствието на възрастен.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни лекарствени взаимодействия между ПАНТЕНОЛ и други медикаменти. Въпреки това лекуващият трябва да бъде информиран, ако приемът на някакви продукти паралелно с прилагането на ПАНТЕНОЛ трябва да продължи.

_________

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за флакон от 130 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *