ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Научете повече за загубата на съзнание!

Защо губим съзнание? Какво става с тялото, когато човек припадне? Отминало е времето на дамите, припадащи поради тесни корсети или внезапна емоция. Днес този феномен има много по-богато тълкуване.

pripadakПонякога припадъкът се предхожда от признаци, които околните могат да забележат, а това им позволява да се намесят и да предотвратят последиците. Възможно е припадащият да пребледнее и да загуби всякакъв мускулен тонус. В повечето случаи той се завръща в съзнание след няколко секунди или минути.

Но припадъкът може да е и по-продължителен и тогава трябва да се окаже помощ. Разбира се, когато човек е сам, нещата се усложняват. Липсата на спомен за обстоятелствата, при които това се е случило, не позволява да се вземат адекватни превантивни мерки.

В повече от половината случаи потърпевшите не могат да дадат никакво обяснение за припадъка си. Струва си обаче да се провери дали в основата му не стои кардиологичен проблем, тъй като ако е така, съществува риск от рецидив със смъртен изход. Ако припадъците се повтарят често, се налага по-задълбочена консултация с лекар. Първата голяма опасност в такива случаи са травмите при падане.

Какво е припадъкът?

Това е внезапно, краткотрайно изпадане в безсъзнание, по време на което мозъкът е лишен от кислород.

Припадащият пада изведнъж и по време на падането може да се нарани, защото вече няма контрол над състоянието си.

Още след първия път – при лекаря!

Възможно е припадъкът да остане изолиран случай, но може и да се повтори. Споделете с лекаря при какви обстоятелства се е случил. Ако е резултат от силна емоция, техниките за релаксация могат да помогнат за овладяване на различни емоционални състояния. Ако е бил придружен с други симптоми, може да се наложат допълнителни изследвания.

Какво трябва да се направи при припадък?

Обикновено има време да бъдат забелязани сигналите, предхождащи припадъка: гадене, усещане за топлина, причерняване пред очите. Пациентът трябва да бъде сложен да легне с повдигнати крака. На лицето му се поставя студен компрес. Постепенно ритъмът на сърцето се възстановява и припадналият излиза от състоянието на безсъзнание.

Изгони болката за 2 минути!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *