ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо е по-добре никога да не плувате в басейна?

Фенове на ол инклузивa – прочетете този текст внимателно!

басейн Центърът на САЩ за контрол и превенция на заболяванията публикува шокиращи новини: налице са изключително бързо нарастващ брой случаи на заразяване на хора по света с малък паразит, наречен Cryptosporidium. Причината – водата в басейните. Особено онези, които се намират в хотелите.

Как се разпространява този паразит?

Можем да ви уверим, че това не се случва, когато някой уринира в басейна.

Криптоспоридиум е инфекция, която се разпространява чрез пребиваване в обществени басейни, водни паркове, хидромасажни вани, фонтани и потоци, замърсени с канализация или животински изпражнения.“ – обяснява Амар Сафдар, доцент и специалист по инфекциозни болести в Нюйоркския университет.

Само през миналата година е имало 90 огнища на инфекция с този опасен паразит. Според американските власти са се разболели 1788 човека, като 95 от тях са приети в болница, един е умрял. И това са само официалните данни. Действителният брой на жертвите може да бъде хиляди пъти по-голям!

Повечето хора се заразяват с тази инфекция в моментите, когато по невнимание поглъщат вода от басейна. От друга страна, заразяването може да стане, когато отиват на обяд в хотела, без да си измият ръцете.

Каква е опасността?

Ами, на първо място, това е диария. Тя почти не може да се избегне. Като цяло, заразата с криптоспоридиум работи като СПИН – почти невъзможно е да се идентифицира веднага, тъй като причина за упоритата диария и последвалото обезводняване може да е абсолютно всичко – от настинка до лоша храна, добавя Амар Сафдар.

Важно е да се знае, че инфекцията може да бъде открита поне 7 дни след заразяването.

Най-важният фактор, който допринася за заразяването е лошата хигиена на голяма част от басейните. И не само в Америка и по света, ами и у нас, в България.

Как да се предпазите?

Е, в действителност, няма начин. Само ако се откаже от идеята за почивка край басейна и предпочитате да плувате в морето, особено ако плажовете не са чак толкова гъсто населени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *