ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДАКТАКОРТ / DAKTACORT

Съдържа миконазолов нитрат, хидрокортизон, бензоена киселина, бутилхидроксианизол, динатриев едетат, гликол стеарат, парафин, олеоилови макроголглицериди, макрогол 6-32 стеарат, вода

Предназначение

дактакорт
Лечението с дактакорт става по лекарска препоръка

ДАКТАКОРТ се използва за лечение на гъбични инфекции по кожата и заболявания на тъкани, причинени от дрожди. Може да се прилага краткотрайно за успокояване на зони със зачервяване и сърбеж при все още неизяснен причинител.

Как се приема

ДАКТАКОРТ е съчетание от два активни компонента – хидрокортизон и миконазолов нитрат, който има противогъбично действие. Медикаментът се прилага по лекарско указание – един или два пъти дневно. Кремът трябва да покрие с тънък филм проблемния участък и неголяма зона около него.

Препоръчва се прилагане до редуциране на възпалителните симптоми. Обичайна практика е след това да се продължи лечението с медикамент, който не съдържа кортизонова съставка и е насочен единствено към предотвратяване на рецидив от гъбично развитие. Последващото лечение може да продължи по преценка на лекуващия дерматолог от 2 до 5 седмици.

При предозиране или по-продължителна от препоръчаната употреба може да се почувства дразнене на кожата, да се появи акне или лесно да се образуват синини при удар.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с ДАКТАКОРТ е възможно да се почувства парене или мястото да стане особено чувствително. Съобщавано е за кожни дразнения, обриви, уртикария. Наблюдавано е също изсветляване на кожата – хипопигментация.

Допустими са и алергични реакции от рода на зачервяване на кожата и сърбеж; в единични случаи – затруднено дишане и оток на лицето.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДАКТАКОРТ не се прилага, ако пациентът е алергичен към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за лечение на вирусни инфекции по кожата – от рода на херпес и варицела. Не се използва при усложнения след ваксинация срещу варицела. Не е препоръчван в случаи с кожна туберкулоза.

ДАКТАКОРТ не е подходящ за продължително лечение на деца.

При пациенти в старческа възраст продължителната употреба не се препоръчва поради опасност от изтъняване на кожата и прояви на свръхчувствителност.

Бременни и кърмачки трябва непременно да се консултират за безопасното прилагане на този или друг подходящ продукт.

Прилагането на този медикамент може да се отрази на сигурността на латексови средства за контрацепция, затова е необходимо да се предприемат допълнителни предпазни мерки.

Взаимодействие с други медикаменти

Обсъдете с лекуващия терапията с ДАКТАКОРТ, ако е необходимо да приемате постоянно антикоагуланти.

Всяко съвместяване на други медикаменти с ДАКТАРОТ има нужда от лекарско мнение, тъй като в немалко случаи този продукт усилва въздействието на други медикаменти.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка-туба от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *