ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се предпазим от токсични храни?

Пестициди, нитрати и още доста на брой токсични химически вещества в храната ни плашат с вредното си въздействие върху нашето здраве. Добре е да знаем как да ги избягваме.

Четете етикетите

Ако не разбирате какво пише на етикета, по-добре не купувайте този продукт. Най-важното е да проверите дали са изброени някои подозрителни съставки. А именно: Е102 тартразин, Е104 кинолеин – жълт оцветител, ЕИО кармазин, Е171 титанов диоксид, Е173 алуминий, Е211 калциев бензоат, Е536 калиев фероцианид, Е 551 силициев диоксид, Е552 калциев силикат, Е553 талк, Е951 аспартам, Е952 цикламат, Е954 захарин.

Консумирайте готови храни само в краен случай

Те ви спестяват време, но рядко отговорят на изискванията за здравословно хранене. Ако все пак ви се наложи да консумирате готови храни, избирайте тези, които съдържат не повече от 3 Е-та, изписани на етикета. Време могат да ви спестят и суровите замразени продукти, които не са обработени с вредни съставки.

Следете за качеството на питейната вода

По принцип тя е подложена на стриктен контрол от съответните органи. Все пак, ако забележите, че е мътна или има особен вкус, прибегнете временно до изворна или трапезна вода от магазина и потърсете информация. За да премахнете вкуса на хлор, налейте водата в кана и я сложете за 24 часа в хладилника.

Не яжте  мазните части на месото

Отстранете всички бели мазни части от пържолата или шунката – това е не само диетично, но и ви спестява усвояването на токсични съставки. В природата все още се намират остатъци от вече забранените за употреба полихлорирани бифенили, които се трупат главно в мазнините.

Внимавайте с пластмасовите опаковки

Когато затопляте продукти в микровълновата фурна, не използвайте пластмасов съд, нито прозрачно домакинско фолио, тъй като има опасност от преминаване на фталати в храната. За предпочитане са стъклените огнеупорни съдове.

Използвайте стъклени бутилки

Изхвърляйте пластмасовите бутилки, щом изпиете водата или газираните напитки. Не използвайте многократно този амбалаж, тъй като с времето съдържащият се в него антимон може да премине в течността, ако тя се държи прекалено дълго в него. Съхранявайте плодовите сокове и питейната вода само в стъклени кани и бутилки.

Не прекалявайте с някои видове риба

В хищните риби като риба тон, риба меч, акула, дива ципура и други се натрупва алуминий. Те живеят в замърсени зони и могат да съдържат и други вредни вещества. Включвайте риба в менюто си не по-често от веднъж седмично. Тя все пак е важен източник на ценните мазнини омега 3.

Увеличете консумацията на храни, които имат противотоксичен ефект

Става дума за плодове и зеленчуци от био производство. Техните фибри прихващат токсините и ускоряват храносмилането, така че вредните съставки са в ограничен контакт с чревната лигавица, а това редуцира абсорбцията им. Лактобактериите, приети като хранителна добавка, могат да „обезоръжат” кадмия, арсеника и оловото.

Преоткрийте тенджерите на вашите баби

Тиганите и тенджерите с незалепващо покритие съдържат съставки, които могат да бъдат токсични, ако съдовете са надраскани и захабени. Подменяйте ги често в случай, че вътрешната им повърхност е нарушена. Използвайте по-скоро съдове от инокс или емайлирани, като добавяте малко олио, за да не се захваща храната. Силиконовите форми за сладкиши също трябва да бъдат употребявани внимателно, защото не разполагаме с достатъчно информация за съставките на този материал.

 

Какви храни ще помогнат да отървете тялото си от токсини?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *