ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да използваме акупресурата за самолечение?

Стрес, липса на движение, нездравословен начин на живот – това са основните причини според традиционната китайска медицина, които пречат на правилното протичане на енергийния поток в нашето тяло. Всички знаем последствията – болки, напрежение, заболявания. С акупресурата можете сами да премахнете блокирането на енергията във вашето тяло и да преустановите оплакванията си, без да се налага да взимате лекарства. Точките за акупресура се натискат с възглавничката на палеца, показалеца или средния пръст и мястото се масажира леко по посока на часовниковата стрелка. Важно е, разбира се, да знаете, че акупресурата помага, но при силни болки или сериозно заболяване трябва да се обърнете към лекар.

За облекчаване на алергичните пристъпи

Натискайте и масажирайте две минути точката между основата на палеца и показалеца по няколко пъти на ден. Така можете да облекчите оплакванията от алергия и да спрете също започващата хрема.

При главоболие и мигрена

Намерете леката вдлъбнатина в края на веждите от двете страни на главата. Натискайте тези точки в продължение на пет минути не много силно. След това плъзнете пръстите си по веждите до средата на челото. Масажирайте това място няколко минути с леки кръгови движения.

acupressure2Тревожност и подобни проблеми

Тази точка се намира от вътрешната страна на ръката над китката. Натискайте леко върху тази точка първо на едната ръка и след това на другата по няколко минути на ден. Така ще облекчите тревожност, тремор, паник атаки и др.

За да понижите високото кръвно налягане

Натиснете точката от вътрешната страна на кутрето в основата на нокътя.

За по-лесно отслабване

Натискът върху точното място ще намали чувството ви за глад и ще ви помогне да спазвате по-лесно диетата си. Натиснете не много силно и масажирайте точката, която се намира между горната устна и носа в продължение на 90 секунди. Повтаряйте това упражнение по няколко пъти на ден.

 

Знаете ли как да масажирате себе си?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *