ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Коя е комбинацията, която пази от много болести?

От следващите няколко редове ще разберете защо трябва да консумирате само природно сладки храни

природно сладко Солта, която се намира в повечето магазини и кухни, е абсолютно ненужен продукт. За да има някаква полза, а и за да е вкусно ястието, е добре да се използва морска или хималайска сол. Освен солта, рафинираната захар е другата „бяла отрова“, която се отразява неблагоприятно на здравето. Учените все още не са решили кое е по-вредно – да ядем пресолени храни или да прекаляваме със захарта. И все пак, рафинирата захар е поне една идея по-вредна от солта.

Под различни форми и названия тя се влага във всякакви храни, тъй като ги прави по-трайни и по-продаваеми. Човешкият апетит за сладко е генетично неутолим.

Но в природата тази захар се среща само в един продукт – меда, в който тя е рафинирана от пчелите. Освен в него във всички други естествено сладки храни -предимно плодове, но и някои зеленчуци -захарта е друга, не е „бяла отрова“ и при това неизменно върви в комплект с фибрите.

Тази комбинация не е случайна, фибрите забавят абсорбирането на захарта от организма на човека и придават усещане за ситост още преди той да е погълнал прекалено много калории. Това е решаващо за предпазване от най-опасните болести, свързани с приема на захар и изобщо с храненето – диабет, сърдечносъдови и рак.

Именно заради комбинацията „захар плюс фибри“ е по-добре един плод да се изяде, отколкото да се изпие сокът му. От калориите, приемани в течна форма, се пълнее повече, защото липсва усещането за ситост от фибрите.

Човекът е почти единственият бозайник, който продължава да приема течни калории и след като е отбит. От експлоатацията на тази негова биологична особеност се трупат гигантските печалби на производителите на подсладените газирани напитки. Няма обаче такова нещо, което да е хем газирано, хем и здравословно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *