ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това е най-лесният и здравословен вариант на алкална диета

Спазването на алкална диета ще ви дари със здраве и дълги години живот без болести

алкална диета Има достатъчно информация и много доказателства за полезността на алкалната диета. Този лесен, вкусен и здравословен режим се спазва както от хора, които вече са болни от различни онкологични заболявания, така и онези, които са загрижени за здравето си. Ненапразно дори лекарите наричат алкалната диета „превенция и лекарство в едно.

Физиолозите напоследък алармират за опасността от хранителното „вкисване“ на организма. Високата киселинност е причина за много болести, в това число нарушенията в храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Това води и до затлъстяване. А затлъстяването, както знаете, е в основата и е причина за много сериозни заболявания.

Всичко това превърна алкалната диета в един от най-големите хитове през последната година. Времето й е точно сега, защото предполага да се ядат много плодове и зеленчуци.

Повишаването на киселинността на кръвта се дължи на храната. За правилната обмяна на веществата е необходимо да се спазва баланс между основи и киселини, а нарушението му води до ацидоза. Признаците са неприятна горчивина в устата, сив налеп по езика, неприятен дъх, честа поява на пъпки по тялото и лицето, тъмни кръгове под очите. Ако сте забелязали у себе си дори само два-три от тези признака, трябва да коригирате храненето си. Повишената киселинност води до задържане на течности в организма, а от това следва поява на целулит.

Според диетолозите поне 50% от дневното меню трябва да съдържа алкални продукти. Те прочистват организма и намаляват нивото на киселинността в кръвта. Алкални са морковите, цвеклото, картофите, краставиците, доматите, спанакът, овесените ядки, повечето плодове и киселото мляко.

Продукти с висока киселинност са:

• Всички колбаси, зеленчукови консерви, сосове.
• Млечни сладки десерти, газирани напитки.
• Тестени изделия от бяло брашно.
• Макаронени изделия, ориз, твърди сирена.
• Телешки дроб, яйца, червено месо.

Ако нямате нужда от отслабване, а само от прочистване на организма и баланс на киселинността, тогава правете само двата разтоварващи дни. За сваляне на килограми ще трябва да минете през цялата 6-дневна програма. След това в продължение на два месеца правете разтоварващите дни. Пийте много вода и билков чай от лайка, мента, шипки.

Примерно меню

Първи ден

Първа закуска: Порция овесена каша с вода и малко нарязани стафиди или други сушени плодове и ядката на 1 орех. Чаша ментов чай с малко мед.

Втора закуска: Чаша нискомаслено прясно мляко и 1 банан.

Обяд: 2 печени картофа, малка купичка пастет от печени патладжан, домат, чушка и голяма порция прясна салата от зеле, краставици, копър.

16 ч.: 1 ябълка, круша или праскова.

Вечеря: Порция задушени зеленчуци (без картофи), подправени със зелени подправки и балсамико.

Преди сън: Чаша кисело мляко.

Втори ден

Първа закуска: Плодова салата с малко натурално кисело мляко и чаша чай от шипки с 1 ч.л. Мед.

Втора закуска: Чаша нискомаслено кисело мляко и 1 пълнозърнеста бисквита.

Обяд: Половин варени пилешки гърди без кожата, зеленчукова супа и салата от зеленчуци по избор, подправена с лимонов сок и съвсем малко зехтин.

16 ч.: Чаша прясноизцеден плодово-зеленчуков сок.

Вечеря: Чушка, пълнена с ориз и пилешка кайма, и порция салата, в която са добавени пшенични кълнове.

Преди сън: Чай от сушени боровинки.

Трети ден -разтоварване

Първа закуска: 150 г варено цвекло със съвсем малко зехтин.

Втора закуска: 250 г салата от зеле, копър и лимонов сок.

Обяд:200г задушени тиквички със съвсем малко олио, 400 г салата от зеле, копър и лимонов сок.

16 ч.: Плод по избор.

Вечеря: 150 г зелева салата и 1 праскова.

След това повтаряте трите дни. Желателно е след тази диета да спазвате някаква, макар и лека диета, без да прекалявате с вредните дни. Ако имате желание повторете диетата след две седмици отново.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Това е най-лесният и здравословен вариант на алкална диета

  1. Стелияна каза:

    Има доста неточности в списъка с алкални храни: Доматите, картофите, повечето ядки, киселото мляко са Киселинообразуващи, повечето плодове са неутрални или слабо киселинообразувоащи заради фруктозата в тях. Алкалообразуващи са авокадото и лимонът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *