Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Добрите приятели лекуват

Сега е моментът да кажете на онзи, който винаги е до вас: Благодаря ти за приятелството!

приятели Според учените ние имаме още една причина да бъдем благодарни на приятелите си – те могат да удължат живота ни. Според изследователи от университета във Виена, онези от нас, който не прекарват дните и нощите си пред компютъра, общувайки е реални и нереални приятели и познати, а имат множество социални контакти, независими от интернет, живеят поне 10 години по-дълго. Тези хора се смеят се по-често и се тревожат по-малко от самотниците. Направен е анализ, който обобщи резултатите от 148 подобни проучвания – има връзка между дълголетието и широкия кръг от приятели и близки.

Тази тема допълват други изследвания, като добавят фактора семейство. Вече се знае, че женените и омъжените надживяват онези, които нямат партньор. Дори разведените и овдовелите са по-дълголетни в сравнение с тези, които никога не са встъпвали в брак.

Специалистите обясняват този факт със сигурността, която носи бракът в психологически и икономически аспект.

И още нещо, което със сигурност всяка жена ще потвърди – женското приятелство наистина лекува!

Ново изследване е дало недвусмислен отговор на въпроса за женското приятелство, което често е неразбираемо и малко досадно за мъжете. Не само, че жените са приятелки, но те са склонни и да се „лекуват“ помежду си, пише healthystyle.

Жените с много приятели се разболяват по-малко и живеят по-дълго. Въпреки това, децата на тези жени, също са засегнати от женското приятелство. Броят на приятелките на майката влияе върху продължителността на живота на детето и неговото психическо развитие.

Социално активните майки отглеждат деца, които също се разболяват по-малко и живеят по-дълго. Експерти заявиха, че приятелството между жени предотвратява развитието на хипертония, стрес и сърдечно-съдови заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *