Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Самолечението на гъбичките по ноктите е лоша идея

Задължително е да припомним, че гъбичките по ноктите са заразни и се предават от човек на човек

гъбички Основният път на проникване е кожна инфекция – чрез микроранички. Тези ранички може да се появят в резултат на прекалено тесни и неудобни обувки или на попадане на пясък в пространствата между пръстите. В рисковата група са хората, които имат нарушения в кръвообращението на краката, деформации на стъпалото, страдащи от прекомерно изпотяване на краката или от наднормено тегло.

Стресът, пушенето, злоупотребата с алкохол са фактори, понижаващи имунитета, които е възможно да причинят и гъбички. Може да се заразите в басейна, в банята на фитнеса, в салона за педикюр и маникюр, на плажа и на други обществени места.

Вероятно е да пострада цялото семейство, ако ползва една вана или общи кърпи за тяло.

Ако сте забелязали симптоми на гъбично заболяване, не отлагайте посещението при лекаря. Самолечението може да доведе до усложнения. Освен това гъбичната инфекция може да предизвика алергична реакция, да отслаби имунитета и да доведе до обостряне на хронични заболявания. За съжаление без специална диагностика няма как да се определи точната причина за промените в структурата на нокътната пластина. Освен това е възможно да не става дума за гъбички, а за проява на алергия, авитаминоза и множество други патологии.

Правилната диагноза може да постави само специалист на базата на изследвания.

Най-ефикасното средство да предотвратите появата на гъбички е да не ходите боси на обществени места и да ползвате само собствените си обувки. Следете за здравето на краката си, носете удобни обувки, грижете се редовно за кожата на стъпалата и ноктите с помощта на специални кремове и спрейове. Когато ходите на гости, носете си собствени пантофи, ако домакините държат да се събуете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *