ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Шокиращо разкритие на лекарите: честата консумация на овесена каша е опасна за здравето!

Овесената каша отдавна е спечелила почетно място на трапезата ни

 

овесена каша Тя е любим вид закуска на много хора по целия свят. Всички знаем за ползите от овесените ядки. Овесената каша присъства в почти всяка диета, и често е сочена като едно от най-здравословните ястия. Тази каша обгръща стомашната лигавица и нормализира работата на стомашно-чревния тракт. Има диета, или по-скоро здравословен режим, който препоръчва да се консумира овесена каша в продължение на 15 дни, за да се нормализира теглото. Плюс това, казват диетолозите, тя може да ви помогне да се отървете от запека.

Но не всичко е толкова идеално, разкриха лекари. Всъщност, тяхното заключение е класика в две насоки: монодиетите са опасни за вашето здраве, и всичко, което е прекалено, води до проблемна работа на целия организъм. Още древните лечители са казали, че няма отрова – има доза.

И така, какво ще се случи със здравето, ако прекалявате с овесената каша?

Постоянната консумация на кашата, и особено когато е в големи количества, е вредно, и дори опасно, за вашето здраве. Работата е там, че овесена каша съдържа фитинова киселина – вещество, което забавя абсорбцията на калций в червата. Това може да потвърди всеки гастроентеролог.

Освен това, фитиновата киселина извлича калция от костите, затова не бързайте да минавате на монодиета с овесена каша или да я консумирате през ден, без да се консултирате с лекар!

Наличието на фитинова киселина в овесената не означава, че трябва съвсем да се игнорира консумацията ѝ. Нека да припомним и народната мъдрост, според която всичко е добро с мярка.

Придържайте се към нея и няма да има защо да се притеснявате от страничните ефекти на овесената каша.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *