ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Китайската гъба Лъвска грива лекува язва!

Лъвската грива има изключителните свойства да се бори с язвена болест  и рак на стомаха.

Язвата на стомаха  е наболял и изключително често срещан проблем. Тя представлява стомашно-чревно нарушение при което се уврежда стомашната лигавица и се стига до перфорация, съпроводена с кървене от стомашната стена. Обикновено язвите са резултат от дисбаланс между повишени агресивни фактори, като киселина и пепсин секрети и намалени защитни фактори, като скреция на слуз и бикарбонати, мукозна бариера и ендогенното производство на простагландин. Язвата в стомаха се задълбочава в  остро възпаление наречено перитонит. Нелекувана язва прераства в рак на стомаха.

язва

Освен  облекчение на болката, намаляване риска от усложнения и прояви на рецидив, стратегиите на лечение в последните години са насочени главно към  подтискане секрецията на стомашни киселини, което се счита за основната причина за образуването на язви.

Дългосрочната употреба на търговско достъпни лекарствени средства и съпровождащите ги неприятни странични ефекти, е причина все по-често хората да се обръщат към природни методи на лечение. Гъбата Лъвска грива притежава противоязвени свойства и се използва за лечение на язва на стомаха и хроничен гастрит. Наред с всички предимства, които има тази лечебна гъба, тя е и с доказан гастропротетективен ефект! Правени са дълбоки проучвания и  изследвания за да се докажат нейните предимства при провеждане на курсове за лечение на язва.

гъба лъвска грива

Направени  са опити  с плъхове, при които се установява , че след прием на екстракт от гъбата, площта на язвата значително намалява и се образува защита за последващо образуване на такава.  Интересно е и проучването, при което се изследва гъбата Лъвска грива за остра токсичност.  При прием на висока доза от 5 г на кг, не се наблюдават абсолютно никакви токсикологични признаци при плъховете. Това означава, че тази ядлива гъба с лечебен ефект , не предизвиква никакви странични негативни влияния!

Повече информация може да намерите ТУК

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *