Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Веска Войчева: Чревните инфекции през юли са се увеличи спрямо предходните месеци

Д-р Веска Войчева от РЗИ оповести статистиката, че през месец юли чревните инфекции са се увеличили значително спрямо изминалите месеци

Месец юли все още не приключил, а ето че РЗИ подава един тревожен сигнал.

Д-р Веска Войчева коментира резултатите от област Велико Търново, но те са валидни и за цялата страна.

Както научаваме от материал в dnesbg.com, сред най-често срещаните чревни инфекции са онези, които протичат с висока температура, разстройство, повръщане.

Епидемиологът д-р Веска Войчева предупреждава, че основната причина за пренос на различните зарази е липсата на достатъчна хигиена.

На първо място трябва редовно да се мият ръцете. Сега вече в магазините продават еднократни влажни кърпички, а в магазините за 1 лев ги предлагат и на изключително достъпни цени.

veska-voicheva
Епидемиологът д-р Веска Войчева призовава за спазване на строга хигиена против чревните инфекции

За да не търсите чешма и вода, но без сапун, по-добре е да избършете ръцете си с влажни кърпи. Ефектът ще бъде здравословен.

Ако през зимата е студено и ръцете на малки и големи са скрити в ръкавици на топло, през пролетта и есента също не се наблюдава засилена консумация на различни храни по улиците.

За сметка на това през лятото почти всеки втори човек яде нещо, докато се движи – сладолед, пасти, варена царевица, семки, летни плодове или зеленчуци, закупени от пазара, които не са измити.

Яденето им с мръсни ръце или закупени от търговци със съмнителна хигиена на предлагане, крие големи рискове.

Друга причина е водата, която тече от различни чешми сред природата и не се знае дали е годна за пиене, както и от непроверен водопровод.

Третата причина за поява на чревните инфекции е водата в морето, в басейни, които  не са добре хлорирани и почистени, както и домашни басейни, в които водата не се сменя редовно, а там са се къпали много хора. Ако някой е бил предварително заразен, заразата попада във водата и след това полепва по другите къпещи се.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *