Народни рецепти срещу цирей

Смесват се 100 грама брезови листа и 100 грама коприва. 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 грама 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

3 супени лъжици корен от репей се поставят в емайлиран съд и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. Вари се на тих огън под капак 30 минути. Маха се от котлона и се прецежда. Разделя се на 4 части и се пие 30 минути преди ядене.

Смесват се 100 грама комунига, 100 грама бял равнец и 100 грама коприва. 2 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда и се пие по 100 грама 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.Публикувано в категории: Болести и лечение » Кожни болести » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Цирей (фурункул), карбункул

Гнойно възпаление на космената торбичка, пре­дизвикано от бактерии.

Лечебните рецепти на инуитите лекуват зъбобол, цирей и диария!

Инуити са ескимосите, които живеят по крайбрежието на Арктика, субарктичните части на Северна Америка и североизточните покрайнини на Сибир.

Как да излекуваме екземата?

Имам зад двете уши някаква екзема от много време, да не кажа и десетина години, когато се изкъпя и ми изсъхне кожата, започва да се лющи и е много неприятно. Мажа се с кремове, но нищо не помагат изобщо. Как да излекувам екземата?

Народно лечение на цирей

От сурово яйце се взема жълтъка и се слага на памук. Вечер жълтъка се поставя на цирея и се завързва здраво да не падне. Повтаря се всяка вечер до оздравяване. Запарва се ленено брашно в гореща вода. Прави се на гъста каша която се разстила върху марля.

Илач за цирей

Запарва се ленено брашно в гореща вода. Прави се на гъста каша, която се разстила върху марля. Поставя се на цирея за 20 минути, след което се подменя с нова няколко пъти на ден. Повтаря се до пълното излекуване на цирея.

Циреите могат да се излекуват с лук

Изпечете 1 средно голяма глава лук, разрежете я на 2 части и едната половинка сложете върху цирея, докато лукът е още горещ. Наложете загряваща превръзка и я сменяйте през 4 часа.

Триците убиват циреите

Правят се компреси от топли трици. Още като се зачерви мястото се слагат компреси от трици. Те спират развитието на цирея. Ако циреят е излязъл се слагат горещи трици. Той омеква, гнойта изтича и циреят изчезва.

Билки при цирей(фурункул)

Смесват се по 100 грама иглика и коприва. 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Разделя се на 4 части и се пие 30 минути преди ядене.

Циреи можете да излекувате с настърган домашен сапун

Среда от черен хляб се натрошава и смесва с равно количество захар. Прави се на кашичка с малко гореща вода и се налага върху болното място. Престоява, докато е топло. Изпълнява се няколко пъти поред до изтегляне на жилото.

Смес от билки лекува цирей

Сместват се и се разбъркват внимателно по 50 г корени от репей и стръкове от бяло подъбиче, по 20 г стръкове от камшик и цвят от лайка и по 30 г листа от коприва и стръкове от трицветна теменуга. 2 с. л. от сместа се залива с 500 г вряща вода. Ври 5 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 1 винена чаша преди хранене.