Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Развенчаха най-големия мит за сомнамбулите

Сомнамбулите трябва да бъдат събудени

Учените развенчаха един от най-големите митове за сомнамбулите.

От дълги години се вярва, че сомнамбулите не бива да бъдат будени. Новото изследване обаче сочи точно обратното, отбелязва на страниците си германският вестник „Велт”.

Експертите твърдят, че сомнамбулите представляват сериозна опасност за самите себе си и за да бъдат избегнати инциденти, не трябва да бъдат оставяни да се разхождат на сън.
Всеизвестен е фактът, че сомнамбулизмът представлява сериозно смущение на съня, при което засегнатият става от леглото и върши различни действия, без това да пречи на съня му.
Някои сомнамбули отварят прозорците, други шофират, а трети дори приготвят храна.

Сомнамбулите трябва да бъдат събудени
Сомнамбулите трябва да бъдат събудени

Позовавайки се на информация на здравния портал „Хайлпраксиснет”, Нова тв посочва, че жена е пропътувала 50 километра с автомобила си, без да се събуди.
Резултатите от изследвания сочат, че почти 1/3 от децата до 10-годишна възраст страдат от сомнамбулизъм.
Това състояние измъчва 15% от учениците и 2% от възрастното население. Всички те си организират опасни нощни „излети”, които биха могли да доведат до тежки инциденти.

Канадския специалист Жак Монплезир твърди, че ако единият от родителите страда от сомнамбулизъм, то шансът децата да „го последват” е три пъти по-голям. Ако и двамата родители са сомнамбули, то тогава рискът нараства със седем процента, пише pik.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *