ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДИФЛУКАН / DIFLUCAN

Съдържа флуконазол, колоидален силиконов двуокис, лактоза, магнезиев стеарат, царевична скорбяла, натриев лаурил сулфат, желатин, оцветители

Предназначение

дифлукан
Дифлукан успешно се справя с гъбичните инфекции

ДИФЛУКАН е препарат за лечение на гъбични инфекции. Най-често приложението му е свързано с кандидози: сред успешно повлияваните са инфекции на лигавицата – млечница в устата и/или гърлото. Гъбичните инфекции могат да се развият в устната кухина и при носенето на протези.

Медикаментът е препоръчван при множество упорити гъбични инфекции на кожата, отделителната система, белите дробове; инфекции на ноктите и космените фоликули; на вътрешни органи; при гъбични инфекции у пациенти с отслабена имунна система; при инфекции от този профил на половите органи. Медикаментът има добър ефект и като продукт за профилактика на гъбични инфекции.

Как се приема

Приемът на този медикамент следва разнообразни схеми за дози и продължителност, в зависимост от диагнозата.

При инфекции в устната кухина и гърлото се препоръчва прием на 50-100 мг веднъж дневно в продължение на 7-14 дни. По преценка на лекуващия терапията може да бъде продължена. Ако пациентът носи протези, дозата е 50 мг веднъж дневно за две седмици. Паралелно с това се извършва дезинфекция на самата протеза. За предпазване от рецидив на инфекции в устната кухина при пациенти със СПИН – 150 мг веднъж седмично.

При инфекции на пикочните или дихателните пътища, както и при някои кожни възпаления, 50-100 мг дневно за 14 до 30 дни.

В някои случаи лечението с ДИФЛУКАН може да продължи по схема до 12 месеца – при гъбички по ноктите на краката. В други случаи е достатъчен еднократен прием на доза от 150 мг, както е при гениталната кандидоза. Има и животозастрашаващи инфекции на вътрешни органи, когато е допустим дневен прием от 800 мг. Специфични зарази от рода на хистоплазмоза допускат лечение с този медикамент в продължение на две и повече години.

Допустимо е лечението на деца с ДИФЛУКАН – включително бебета, като всеки път е необходимо педиатърът да изчислява дозата и да препоръчва продължителност на лечението в зависимост от диагнозата, възрастта и килограмите на детето.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти от действието на медикамента засягат стомашно-чревния тракт: дискомфорт, спазми, гадене и повръщане, болки, диария. Често става дума също и за задух и кожни обриви. Всички тези ефекти обикновено са преходни и отслабват при продължително лечение с ДИФЛУКАН.

По-рядко се проявяват епизоди на алергия – хрипове, стягане на гръдния кош, отоци на лицето, гърлото и клепачите; освен това уртикария, обриви с мъчителен сърбеж и зачервяване, сърбеж по цялото тяло.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не бива да се приема при алергия към някой от компонентите.

Не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

Лекуващият преценява безопасен ли е приемът при пациенти с бъбречни проблеми.

Взаимодействие с други медикаменти

Изключва се паралелният прием или се прави корекция на индивидуалната лечебна схема, ако е наложително съчетаване с медикаменти от вида антикоагуланти, сънотворни, противодиабетни, диуретици, някои антибиотици, за лечение на епилепсия, антихистамини, някои медикаменти при пациенти с трансплантации или СПИН.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка с една капсула от 150 мг, или 28 лв за опаковка от 7 капсули по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *