ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Иван Йорданов: През лятото се активират проблемите с ушите

Д-р Иван Йорданов е доказан специалист УНГ и   завежда същото отделение в клиника „Софиямед“. Той обяснява защо през лятото проблемите с ушите се активират

По време на лятната ваканция и отпуските много хора ходят на басейн и на плаж. От замърсената вода често пъти се получават сърбежи и други инфекции в ушите, които довеждат до отит.

През лятото заради горещините хората търсят прохладни и студени места, пият ледени напитки и ядат студен сладолед.

Получават различни настинки, на които не обръщат  внимание и не ги лекуват правилно. Това също може да даде отражение при ушите, пояснява  д-р Иван Йорданов.

В медицината са познати няколко вида отит.

ushite
Д-р Иван Йорданов съветва да не подценявате болките в ушите

Среден остър отит – получило се е възпаление на лигавицата поради някаква инфекция. Лигавицата на ушите е започнала да отделя вид течност, която не винаги излиза извън ухото, а може да се задържи в кухината с тъпанчето.

При серозния отит кухината, в която се намира тъпанчето, започва да се пълни с течност, която има различна гъстота. Тази течност показва, че преди време на същото място е имало остър отит, а новата инфекция е възпалила старото заболяване, обясни д-р Иван Йорданов.

В ситуация на серозен отит слухът може да намалее.

Появата на отит е съпроводена с много силна болка.

Според народната медицина, ако откъснете листо от дебела мара, сложите го на котлона, за да се стопли, а след това изцедите сока в болното ухо, то ще оздравее.

Този лек действа, но все пак трябва да отидете на лекар, за  да ви направи отоскопия. В ушния канал се слага ендоскоп, който има връзка с камера. Резултатите са изключително прецизни.

Не трябва да подценявате болката в ушите, защото появата на отит, който не се лекува, може да остави пациента без слух, коментира д-р Иван Йорданов за 24 часа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *