Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възрастовосвързана дегенерация на макулата – кои хора са застрашени?

При възрастовосвързаната дегенерация на макулата клетките в макулата значително отслабват. В повечето случаи този проблем се среща при хора в напреднала възраст. За щастие има начини, по които появата на този проблем може да се предотврати. Ето кои са рисковите фактори, които може да избегнете:

Направете теста по-долу, за да установите евентуални проблеми – в начина на живот или медицински, които могат да бъдат разрешени, за да предпазите очите си от ВСДМ.

Възрастовосвързаната дегенерация на макулата обикновено мъчи пушачите
Възрастовосвързаната дегенерация на макулата обикновено мъчи пушачите

– Пушите ли?

– Приемате ли много мазнини?

– Страдате ли от наднормено тегло или затлъстяване?

– Спортувате ли недостатъчно или изобщо не?

Хипертоник ли сте?

– Имате ли висок холестерол?

– Страдате ли от диабет? (ВСДМ засяга почти 40% от диабетиците)

Ако отговорите с „да“ на някой от въпросите по-горе, сте изправени пред известен риск от развиване на ВСДМ с напредване на възрастта. Вземете решение да ограничите опасностите и бъдете здрави.

Важно е също така да знаете какви са най-честите заболявания при този здравословен проблем. Повечето хора се оплакват от трудно фокусиране при четене или шиене. Други симптоми са замъгленото зрение, изкривяването и размазването на обектите и тъмните петна.

Уникалните очила Д-р Вижън помагат при катаракта, подобряват зрението! 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *