Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 правила за здравословно хранене и вечна младост от София Лорен

Актрисата има енергията на тинейджърка, нищо че е на 81 години

софия Петте правила на София

На ден трябва да се изпиват минимум 8 чаши чиста вода (едната от тях може да се замени със зелен чай). Забранени са сладката газирана вода и компотите от магазина. Към фрешовете се отнасяйте внимателно, тъй като съдържат голямо количество фруктоза.

Сладките плодове, макаронените изделия, зърнените и сладкишите е по-добре да се употребяват в първата половина на деня.

Маслото и слънчогледовото олио да се заменят със студено пресован зехтин, а готварската сол – с подправки и билки.

Храненията се разделят на три основни – закуска, обяд и вечеря, по време на които се изяжда толкова, колкото е нужно за насищане, но без да се преяжда. Има и две „закуски“ – втора закуска и следобедна закуска: допуска се порция плодове (сутринта), 2 зеленчука, йогурт, шепа ядки и т.н.

Не се претоварвайте физически, но сутрешната гимнастика 30 мин. преди закуска и половинчасовата разходка преди сън са много подходящи.

Трикът на София

Главният смисъл на храненето, според София Лорен, е в това да се нормализира работата на организма, който да „отвикне“ да натрупва ненужното. Веднага предупреждаваме, че с тази диета теглото не се сваля „скоростно“, но това е може би единственият й недостатък. И в същото време – огромен плюс: лишавайки се от килограмите постепенно, избягвате риска да си върнете загубеното.

Както сами виждате, няма нищо сложно. В основата на доброто здраве и вечната младост на София Лорен е сицилианската диета. Храненето позволява да съставите меню от множество разнообразни и полезни ястия и любими продукти. Освен това то способства за снижаване на кръвното налягане и намаляване на съдържанието на холестерин в кръвта.

При наднормено тегло от повече от 10 кг първата седмица е най-осезаема – 3 – 4 кг се стопяват, което е обнадеждаващо. Но когато остава да се лишите само/от 5 килца, процесът върви доста по-бавно и за изгарянето им могат да отидат 1 -2 месеца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *