Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си направим кокосова вода за сваляне на кръвното?

Лесно може да си направите кокосова вода, която има много ползи за здравето

кокосова вода Кокосовата вода е чудна напитка за лятото. Може да я използвате както за да разхлаждате тялото, така и за лечение. Тази напитка е много полезна и за някои кожни заболявания. Днес освен с полезните свойства на кокосовата вода, ще ви дадем и рецепта , с която може да сваляте високото кръвно налягане.

Имате нужда от кокос и вода. Също така ще ви трябват нож, ренде и цедка.

Вземете един кокосов орех. Когато го избирате, гледайте да е по тежък. отворете го, изрежете месестата част и я рендосайте. Добавете вода. Пасирайте, ако е необходимо. След това може да прецедите. Добавете към така получената смес още малко вода, така че да е годна за пиене и съхранявайте в хладилник. Може да пиете от нея сутрин и вечер.

Добре е да се знае, че заради високото съдържание на антиоксиданти кокосовата вода предотвратява стареенето не само на кожата, но и на целия организъм. Тя освежава цвета на лицето, прави епидермиса по-мек и еластичен. Учени са доказали, че тази течност успешно се бори със свободните радикали в организма и улеснява извеждането на токсини и шлаки. Напитката влияе добре на храносмилането и чревната флора и избавя от гастрит. При простуда сваля температурата.

Тя пречиства кръвта, намалява лошия холестерол и предотвратява образуването на плаки в артериите. Това е отлична профилактика на инфаркт и алцхаймер. Лекари препоръчват хипертониците редовно да пият от нея, защото сваля кръвното.

Сокът от кокосови орехи нормализира нивата на кръвната захар и на отделяния инсулин, така че той се препоръчва на предразположените към диабет, както и на болните.

Кокосовата вода е течност в младите плодове на палмата. Тя съдържа:
Витамини: С, РР – никотинова киселина, В1 – тиамин, В2 – рибофлавин, ВЗ – ниацин, В5 – пантотенова киселина, В6, В9 – фолиева киселина.

Минерали: калий, натрий, магнезий, калций, фосфор, желязо, цинк, селен, мед, манган.

Аминокиселини: фенилаланин, валин, метионин, лев-цин, треонин, триптофан, лизин, изолевцин.

В 100 г има: белтъчини – 0,72 г, мазнини – 0,2 г, въглехидрати – 2,61 г, ккал – от 17 до 45 според узряването на ореха.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *