Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тя отказа шампоана за 6 месеца. Резултатът надмина всички очаквания!

Едно момиче решило да се откаже от шампоана и да ползва само натурални средства за миене на косата. Експериментът трябваше да издържи само 30 дни, но когато видя резултата, момичето решило да се откаже изцяло от конвенционалните шампоани

шампуанВ момента тя не използва конвенционални средства за косата вече около 6 месеца. Вместо това използва ябълков оцет и сода за хляб.

Защо трябва да се откажете от редовното използване на шампоан?

Шампоаните имат много непроизносими съставки. Някои от тях се считат за възможни канцерогени или вещества, които причиняват хормонален дисбаланс. Така например, от този тип е натриевия лаурил сулфат, който осигурява пяната на шампоаните. Той дразни кожата и може да предизвика рак. В някои от шампоаните има парабени, които са виновни за рака на гърдата. Да, тяхната вина не е доказана категорично от учените, но нищо не пречи да се презастраховаме.

Ако за известно време престанете да ползвате шампоан, това ще ви помогне да засилите косата си, тя ще стане по-плътна и по-здрава. Содата за хляб и ябълковия оцет ще станат ваши съюзници в това начинание.

Единственото неудобство на този метод е специфичната миризма на оцет. Може да я премахнете като втривате внимателно в косата някакво масло – бадемово или портокалово.

Какво трябва да направите, ако сте решили да се откажете от шампоана:

1. Разтворете 2 супени лъжици сода за хляб в 500 мл вода.
2. В друг съд се разтварят 2 супени лъжици ябълков оцет в същото количество вода.
3. След това намокрете косата.
4. Първо я измийте с разтвор от сода за хляб и изплакнете.
5. След това изплакнете със сместа от оцет и оставете косата за една минута.
6. Изплакнете отново.
7. След като сте подсушили леко, втрийте малко масло от бадем или портокал. Може да напръскате косата и с лосион от коприва и мента в равни количества.

Ако използвате този съвет поне шест месеца косата ви ще стане копринена, гладка и управляема. Това естествено лечение ще ви струва много по-евтино, отколкото ако купувате скъпи шампоани, и в никакъв случай няма да увреди косата ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *