Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МОНУРАЛ саше / MONURAL gran.

Съдържа фосфомицин, захароза, аромати

Предназначение

монурал
Приемът на монурал е еднократен

МОНУРАЛ е антибиотик, прилаган при остър цистит и неусложнени инфекции на долните пикочни пътища. Използва се и профилактично преди хирургични интервенции и непосредствено след тях. Подходящ е за подготовка при специфични изследвания.

Как се приема

МОНУРАЛ е антибиотик за перорален прием под формата на гранули. Препоръчва се да се вземе вечер, непосредствено преди лягане, след освобождаване на пикочния мехур. За да въздейства най-ефективно е необходимо да са минали 2-3 часа от последното хранене.

Лекарството е дозирано в сашета по 3 г, всяко от които е за еднократен прием. Гранулите се разтварят в чаша вода и разтворът се изпива наведнъж.

Лечението с МОНУРАЛ включва само еднократен прием на медикамента. Дозата от 3 г е подходяща за възрастни, включително до 75 години. При хирургични интервенции една доза от антибиотика се приема три часа преди операцията, и още една – 25 часа след нея.

При неволно предозиране е необходим прием на много течности, за да бъде елиминирано лекарството чрез урината.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на МОНУРАЛ в много редки случаи може да предизвика алергични реакции. Съобщавано е за кожни обриви, подуване на гърлото и затруднения при говор и преглъщане, ниско кръвно налягане.

По-често се получават дискомфорт и дразнения на стомашно-чревния тракт: спазми, киселини, гадене, диария.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се прилага при свръхчувствителност към някой от компонентите.

МОНУРАЛ не е подходящ при тежка бъбречна недостатъчност.

Този медикамент е с ограничено приложение при бременност, кърмене и в ранна детска възраст. Допустимо е да се дава единствено при крайна необходимост и под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

МОНУРАЛ не бива да се приема едновременно с metoclopramide, тъй като концентрацията на лекарствата в телесните течности отслабва.

Не са известни други лекарствени взаимодействия, които имат негативен за пациента ефект.

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за саше от 3 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *