ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Внимателно с аспирина – вижте защо!

аспирин
Помислете дали таблетката аспирин няма да ви навреди!

Аспиринът вреди на здравето в някои случаи и лекарите трябва да са крайно внимателни с него при пациенти с предсърдно мъждене. Ако човек с такава диагноза пие системно аспирин, той рискува живота си.

Милиони хора по цял свят, които имат сърдечни заболявания, пият аспирин с убеждението, че той им помага. Всъщност това е погрешна практика, отбелязват от medikforum.ru. Британски специалисти обявиха неотдавна, че в случаите с т.н. предсърдно мъждене популярното лекарство е вредно. Това предупреждение е разпространено по професионална линия до общопрактикуващите лекари и специалистите от специализираните болници.

От предсърдно мъждене, което се характеризира с пристъпи на сърцебиене, само в Англия са диагностицирани около един милион пациенти. По време на въпросните пристъпи рязко нараства опасността от инсулт и преждевременна смърт. Всеки седми пациент с предсърдно мъждене системно гълта аспирин – всъщност аспиринът не му помага, но самият той може да провокира инсулт.

През последните десет години аспиринът масово се изписва като средство за разреждане на кръвта, предотвратяващо образуването на тромби. Един от страничните ефекти на аспирина е способността му да причинява вътрешни кръвоизливи – обикновено в стомаха, но в отделни случаи и мозъчни. Клиничните изследвания междувременно са показали, че аспиринът е много по-слаб като антикоагулант в сравнение например с варфарина. Освен това вече има немалко препарати от ново поколение, които постигат разреждащия ефект без подобни странични ефекти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *