ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекувайте упорития цистит с…чесън!

Популярният по цял свят чесън може да помогне при инфекции, които антибиотиците не могат да овладеят. На първо място това се отнася до инфекциите на пикочния мехур и пикочните пътища.

чесън
С чесън може да се спасите от цистита

Учени от Индия доказаха, че чесънът не само лекува инфекциите, но и успява да се справи с такива щамове, които са развили антибиотична резистентност. По този начин става възможно да се лекува неприятният и упорит цистит и възпаления на пикочните пътища, уточняват от medikforum.ru. С подобни инфекции по-често се сблъскват жените. Възпалението е свързано с преживяване на болки и с емоционални проблеми – подобни заболявания се отразяват върху качеството на живота. Не са малко случаите, при които усложнения от инфекциите в пикочния мехур и каналите достигат до бъбреците. Като правило това са бактериални инфекции и се лекуват с антибиотици. Проблемът е, че патогените бързо развиват резистентност към все повече антибиотици.

И така, индийските учени решили да проверят дали чесънът, който е предпочитан компонент в традиционната медицина на Индия, няма да се окаже по-ефективен от антибиотиците. За целта било проверено въздействието на чеснов екстракт върху 166 бактериални щама. В 56% от случаите изследваните бактерии имали проявена резистентност към антибиотиците. Индийските проби показали, че въпросните бактерии, открити в урината на болни хора, се повлияват от чесъна в 82% от случаите.
Това е първо по рода си изследвани; то предлага възможност за лечение на цистит и свързани инфекции дори в случаите, когато антибиотиците не помагат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *