ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РЕМИФЕМИН / REMIFEMIN

Съдържа гроздовидна цимицифуга – екстракт от коренище, целулоза, лактоза монохидрат, картофено нишесте, магнезиев стеарат, ментово масло

Предназначение

ремифемин
С Ремифемин се облекчават неприятните симптоми на климакса

РЕМИФЕМИН е продукт на билкова основа, подходящ за неутрализиране на специфичните симптоми на климактериума. Помага срещу топли вълни, нервност, депресивни състояния, разстройства на съня, изпотяване.

Как се приема

РЕМИФЕМИН се приема след лекарска консултация. Обикновено се приемат две таблетки дневно – по една сутрин и вечер. Въздействието се усеща приблизително около две седмици след началото на лечението. Таблетките се поглъщат с малко вода, без да се дъвчат или смучат. Приемът не е свързан с храненията.
Този медикамент може да се приема продължително, но след 6-месечно приложение е необходима лекарска консултация.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи терапията с РЕМИФЕМИН може да провокира стомашно-чревни дразнения и диария. Регистрирани са оплаквания от алергични реакции – сърбеж, зачервяване, обриви, уртикарии; съобщавано е за отоци на лицето и крайниците. Сред нежеланите ефекти е наддаването на тегло.

Лекарствените продукти с компоненти от цимицифуга нерядко оказват негативно въздействие върху черния дроб – касае се за прояви като хепатит и отклонения в чернодробните функции.

При всички случаи описаните странични ефекти следва да бъдат консултирани с лекар; ако някоя от проявите е силно изразена, приемът на продукта се прекратява и се търси незабавна медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се приема

Продуктът не бива да се прилага, ако е известна алергия към активното вещество или друг компонент.

Наложителна е консултация със специалист при потенциални потребители с чернодробни проблеми. Предварително се определя възможният риск, ако пациентката е лекувана от рак на гърдата или друг хормон-зависим тумор.

Ако предстои да се съвместява прием на този продукт паралелно с естрогени, на всяка цена се прави консултация със специалист за целесъобразността на подобна терапия.

Прекратете приема, ако той причинява вагинално кървене. Консултирайте се с АГ-специалист.

Ако приемът в продължение на два месеца не подобри симптоматиката на климакса, направете консултация за целесъобразността на терапията.

Не се препоръчва прием на РЕМИФЕМИН при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни взаимодействия на РЕМИФЕМИН с други лекарства, при което е упражнено негативно въздействие върху пациента. Въпреки това лекуващият следва да бъде информиран за медикаменти, които трябва да се приемат паралелно с РЕМИФЕМИН.

_________

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за опаковка от 100 таблетки х 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *