ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Важни съвети срещу целулита!

Има няколко неща, които са важни за добрата визия на тялото. Един от най-важните фактори е справянето с целулита. За разлика от другите продукти, антицелутните имат нужда от малко повече време, за да усетите ефекта от използването им. Освен това не бива да разчитате само на тях. Ако искате наистина качествен и по-бърз резултат, задължително ком-бинирайте със здравословно хранене и движение. Въпреки това, не очаквайте от вашата програма резултат преди да е изминал поне един месец. Помнете, че драстичното гладуване няма да помогне. Нещо повече – рискувате да дехидратирате тялото и кожата, която ще изглежда отпусната, вяла, без тонус. Правилно построеното меню, ежедневното движение (независимо дали е спорт, домашна гимнастика, или просто слизане на 2 спирки преди вашата и ходене пеш) и точните антицелулитни продукти ще направят вашата мисия напълно възможна.

celulitКак да нанасяте продуктите

За да извлечете максимална полза от продуктите срещу целулит, трябва да знаете и как точно да ги нанасяте върху кожата. Задължително започнете с ексфолиране, за да отстраните мъртвите клетки. Така ще подготвите тялото за следващия продукт, който е с по-активно действие срещу мастните натрупвания. Изберете оформящата силуета грижа в зависимост от конкретния проблем: редуциране на обиколката, изглаждане на портокаловата кожа, стягане и т.н. Правилното нанасяне е винаги с по-силни масажиращи движения от обичайното мазане с крем. При краката движенията са от долу нагоре, в коремната област – кръгови и по посока на часовниковата стрелка, а в зоната на ханша и задните части – кръгови и от периферията навътре. Използването на масажор „разбива“ мастните депа и засилва ефекта от продукта. Някои марки вече предлагат антицелулитната грижа в специални флакони с накрайник, който има масажиращи точки – тоест комбинация 2 в 1 на продукт и масажор. Ако не разполагате в момента с готов ексфолиант, може да използвате и нещо от кухнята – например кафява захар, мед или утайката от кафе. Помнете, че антицелулитните продукти не изключват използването на хидратиращи. Но не ги съчетавайте в едно нанасяне. Може да нанесете продукта за активна грижа сутрин, а овлажняващия – вечер.

Знаете ли, че..

Някои ежедневни навици оказват влияние на целулита и в по-малка или по-голяма степен са „виновни“ за наличието му по тялото. Какво трябва да промените или изцяло да премахнете от ежедневието си? На първо място изхвърлете от менюто газираните напитки, храните с наситени мазнини, консерванти и високо съдържание на рафинирана захар. Всички те спомагат за натрупването на целулит. А вие не го желаете, нали? Свежите плодове и салати пък действат точно обратно – те стягат кожата, изглаждат я, дават така необходимата влага и спомагат за постепенно редуциране на „възглавничките“. Редуването на топла и студена вода, когато си вземате душ, е изключително благотворно за кожата и има антицелулитен ефект. Особено ако го съчетаете с по-грубо и интензивно масажиране с ръкавица на проблемните места. Редовният спорт или гимнастика също помагат. Сауната е полезна, тъй като освежава кожата и изчиства от токсини, но с нея трябва да внимавате, тъй като не се препоръчва за някои хора и при някои заболявания. Преразгледайте и гардероба си. Да, точно така: виновни за наличието на целулит са и някои твърде тесни дрехи. А причината е, че те стягат тялото и така пречат на нормалното кръвообращение.

Вижте кои са абсолютните заблуди за целулита!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *