Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За диабетици: Как да се упражнявате в басейна?

Упражнения за диабетици и не само

Има много ефективни начини да изпълнявате аеробни упражнения в басейна, без да правите дори едно загребване – и ще спестите на ставите си натоварването, което би се получило на сушата. Застанете в участък от басейна, където нивото на водата е малко под гърдите. Когато пристъпвате по време на тези упражнения, правете го, като притискате цялата повърхност на стъпалото си към дъното. Носете обувки за вода за по-добро сцепление, за да предпазите ходилата си.

1. Ходене или тичане
Същите движения, които ускоряват пулса на сушата, са добра тренировка и във водата, но с по-малка опасност от падане. Свийте ръце в лактите и ги изнасяйте към гърба, докато ходите. Редувайте ходене (или тичане) напред и назад.

2. Гимнастика с подскоци
Започнете, като застанете в басейна със събрани крака и ръце, отпуснати край тялото. Подскочете и разтворете краката си до широчината на раменете, докато вдигате ръце, за да ги съберете над главата си. Подскочете отново и се върнете в изходна позиция.

Можете да правите лесни и полезни упражнения в басейна
Можете да правите лесни и полезни упражнения в басейна

3. „Ски бягане“
Това упражнение се прави на място. Започнете, като застанете прави в басейна с десен крак, изнесен напред и с ляв – назад. Подскочете леко и разменете позициите на краката – левия изтеглете напред, а десния – назад. Размахвайте ръцете си покрай тялото, докато движите краката.

4. Ритник напред
За допълнителна опора увийте около кръста си гъвкав маркуч за водни упражнения. Застанете изправени в басейна. Повдигнете левия си крак напред, след това го върнете в изходна позиция. Повторете с десния крак.

5. Повдигане на коляното
Застанете изправени, като настъпите маркуча с левия си крак. Като свивате крака, повдигнете лявото коляно до нивото на ханша, придръпвайки маркуча в движение. Върнете в изходно положение. Повторете с десния крак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *