ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет начина за лечение с хлебна сода

Кутийка или бурканче с хлебна сода: това е задължителен елемент от продуктовия набор във всяка кухня. От поколения обаче сода бикарбонат се използва не само в храненето.

сода бикарбонат
Сода бикарбонат за болно гърло и миризливи крака

Сода бикарбонат е в основата на италианска противоракова терапия, припомнят от otvetin.ru. Ако този тип лечение е експеримент или тайнство, недостъпно за любопитните – със сигурност следващите пет рецепти ще са лесни за изпълнение за всеки от нас. Вижте за какво става дума:

Сода за миризливи крака. Накиснете ходилата си в хладка вода със сода – тя неутрализира киселинните компоненти, отделяни от бактериите по кожата. Именно това е причина за неприятната миризма при смесването на въпросните компоненти и потта.

Сода при слънчеви изгаряния. Направете си вана с разтвор от 1-2 супени лъжици сода: разтворът успокоява травмираната от слънцето кожа, отнема температурата, обезболява. Ако нямате вана – направете разтвор в съд, с който да се облеете след душа.

Сода при простуда. Използва се за инхалации – ето как: кипнете вода в чайник и когато течността заври, сипете лъжичка сода. От твърда хартия напратете фунийка и я пъхнете в чучура на чайника; вдишвайте содената пара в продължение на десетина минути. Внимавайте да не се изгорите! Тази процедура ще облекчи дишането ви и ще помогне да отделите неприятните секрети от дихателните пътища.

Сода при болно гърло. Ще облекчите мъчителното преглъщане, ако правите редовно гаргара със соден разтвор. Приготвя се с половин чаена лъжичка сода в чаша вода. Правете гаргарата по 2-3 минути на всеки 3-4 часа, докато усетите подобрение.

Сода при цистит. Правете външни промивки на интимната зона със соден разтвор – вижте рецертата по-горе. Това обаче е допълнително действие към основното: след всяко хранене изпивайте по чаша домашна „лимонада” от кафена лъжичка сода в чаша вода. Соденият коктейл трябва да промени pH-то на урината в пикочния мехур – патогенните бактерии на цистита обичат киселата среда, а содата я неутрализира и тя става неподходяща за тях.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *