ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още причини да пиете повече вода

Ако пием газирани напитки, е добре да се откажем от тях или поне да ги намалим. Те издуват стомаха и носят излишни калории. По-здравословно е да утоляваме жаждата си с вода – тя е изключително полезна. Защо?

Възвръща енергията

По време на топлите летни дни човешкото тяло губи около 2 литра течности чрез потене, дишане и уриниране. При това положение сме застрашени от обезводняване, което причинява главоболие, умора и раздразнителност като начало. Това се дължи на намаления кислород в кръвта ни, който се наваксва от водата, която изпиваме. За да имаме енергия, изгаряме мазнини, което пък се подпомага от кислорода. А при недостиг на кислород, организмът ни не произвежда достатъчно енергия от мазнините и това ни прави отпаднали. Изводът е, че трябва да пием вода, за да имаме достатъчно кислород в тялото си.

Регулира телесната ни температура

Водата играе роля на терморегулатор, тъй като сваля температурата и доставя на организма ни течностите, които сме загубили. Пиенето на вода е важно не само през лятото, но и по всяко време за нормалната дейност на организма. Дори при висока влажност на въздуха или високо в планината имаме нужда от повече вода.

Помага на мускулите и ставите

Водата е основният материал за образуването в телата ни на специална течност, която е своеобразен смазочен материал. Спортистите, знаят, че недостигът на вода в организма може да причини мускулни спазми.

Изчиства токсините

Водата подобрява дейността на стомашно-чревния тракт. За да функционират правилно бъбреците трябва да поемаме средно около 2 литра вода на ден.

Освежава и подмладява кожата

Достатъчното пиене на вода поддържа в кожата ни достатъчно влага, което я прави по-жизнена и еластична, като в същото време увеличава жизнеността на клетките.

Понижава риска от инфаркт

Трябва да знаете, че пиенето на 6-8 чаши вода на ден ще ви предпази от инфаркти и сърдечни заболявания. Ако не пиете достатъчно вода, в артериите ви се натрупват повече шлаки и в един момент те стават непроходими.

Яжте вода! Ето как!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *