Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стряскащо! Вижте какви опасности крие продължителното седене

Продължителното седене води до пагубни последствия за организма

Дори не сте предполагали колко много опасности крие продължителното седене на едно място.

Специалисти разкриват, че 20-минутният престой пред компютъра или на бюрото води до сериозни увреждания на органите.
Продължителното седене увеличава многократно риска от появата на сериозни сърдечносъдови заболявания.
Този риск се увеличава в резултат на сравнително по-малкото захари и мазнини, които изгарят мускулите, докато сте в това положение и така мастните киселини могат да запушат сърцето.

Продължителното седене води до пагубни последствия за организма
Продължителното седене води до пагубни последствия за организма

Дългото стоене на едно място води до сериозно повишаване на нивата на холестерола и кръвното налягане, а освен това оказва пагубно въздействие и върху панкреаса – жлезата произвеждаща инсулин и отговаряща за преноса на глюкоза до клетките, която е необходима за образуването на енергия.
Тъй като клетките в „мързеливите мускули” не дават веднага отговор на инсулина, по този начин панкреаса произвежда по-голямо количество от необходимото и води до сериозни заболявания.

Наскоро проведено проучване сочи, че хората, чиято работа е свързана с продължителното стоене на едно място увеличават значително риска от поява на рак на гърдата или рак на дебелото черво.
Най-добре е да ставате и да се разхождате на всеки 20 минути, тъй като движението стимулира производството на естествени антиоксиданти, които убиват раковите клетки.

Продължителното седене „убива” мускулите. Така например, когато сте прави, коремните мускули се държат изправени, а когато седнете на стола, те се отпускат, пише „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *