ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Учени направиха изненадващо откритие за човешкото тяло

Откриха нова съдова система

Екип от учени откри съдова система в човешкото тяло, за която не сме и предполагали досега.

Макар тази новооткрита система от човешкото тяло да не може да бъде видяна или докосната, играе огромна роля за неврологичните заболявания и имунитета.
Новото откритие на екипа от учени от медицинския факултет на Вирджиния е наречено „лимфни съдове на централната нервна система“.

Откриха нова съдова система
Откриха нова съдова система

Тази система е натоварена със задачата да изцежда лимфната течност, намираща се в мозъка и да я препраща към намиращите се в близост лимфни жлези.
Откритието, което бе публикувано на страниците на списание „Nature“, изненада останалите учени.

Запознати уточняват, че откритата система е невроимунна версия на гледане на еднорог и макар мнозина да бяха категорични, че няма как хората да имат подобно нещо, то откритието доказа точно обратното.
Невроимунолозите посочват, че при възпаление на всички мозъчни тъкани, патогените и молекулите се дренират в близките лимфни клетки, откъдето се активират имунните клетки, които да продължат битката.

Преди да бъде направено това откритие, специалистите бяха на мнение, че не съществува подобна система в мозъка.
Ръководителят на лабораторията, в която е било проведено изследването – Джонатан Кипнис е категоричен, че не може да има по-разтърсващо откритие за човешкия организъм от това.
Фактът, че новооткритите съдове се намират много дълбоко обяснява защо са останали в тайна от учените досега, пише pik.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *