Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДЕГАН / DEGAN

Съдържа метоклопрамидов хидрохлорид, лактоза, повидон, натриев нишестен гликолат, талк, хидрогенирано растително масло

Предназначение

деган
Деган спасява от гадене и повръщане

ДЕГАН е лекарствен продукт, който предотвратява гадене и повръщане; ускорява освобождаването на стомаха от съдържимото. Прилага се при нарушения на стомашно-чревната моторика, гастропареза при диабет или след операция, при смущения след химио- и лъчетерапия, при гадене и повръщане от мигрена или при стомашна стаза – понижена активност на стомаха със задържане на съдържимото.

Как се приема

Медикаментът се приема по лекарско предписание. Възрастни и подрастващи над 15 години и с тегло над 60 кг могат да вземат три пъти дневно по една таблетка. ДЕГАН се приема половин час преди хранене.
Лечението с този медикамент обикновено продължава от 4 до 6 седмици. В изключителни случаи се допуска удължаване, но не повече от 6 месеца. През това време пациентът трябва да бъде под лекарско наблюдение.

Пациенти с бъбречни и чернодробни заболявания приемат редуцирани дози от лекарството.

При неволно предозиране може да се прояви сънливост, раздразнителност, влошена координация на движенията, извършване на неволеви движения.

Възможни нежелани ефекти

Сред най-често срещаните странични ефекти от лечението с ДЕГАН са спазми и втвърдяване на мускулите – особено при подрастващи и млади хора под 30 години; освен това влошена координация на движенията, говорни нарушения. По-редки са проявите на алергични реакции – обриви със сърбеж, отоци по лицето, гърлото и устните, затруднено дишане и преглъщане, затруднен говор.

Регистрирани са също редки случаи на висока температура с втвърдяване на мускулите. Налице е и информация за случаи на треперене и застиване в една поза, спазми на крайниците и небалансирана походка. Сред единичните прояви са още обриви, сънливост и умора, депресия, зрителни нарушения, промени в кръвното налягане, диария или запек. Тези и други възможни симптоми без отлагане трябва да се обсъждат с лекуващия или да се търси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДЕГАН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Това лекарство не е подходящо за деца и подрастващи под 15 години.

Медикаментът не се използва за пациенти, при които е диагностициран някакъв тумор.

Не е подходящ за пациенти с епилепсия и Паркинсон.

Да не се прилага в случаи със стомашни кръвоизливи.

Лекарството не е подходящо за бременни – особено през първия триместър, както и за кърмачки.

Необходима е индивидуална лекарска преценка за безопасността на приема на ДЕГАН, ако потребителят има заболявания като порфирия, бъбречно или чернодробно страдание, хипертония, сърдечно заболяване. Не шофирайте при лечение с ДЕГАН – възможно е медикаментът да причини сънливост и влошаване на концентрацията.

Взаимодействие с други медикаменти

ДЕГАН влиза в лекарствени взаимодействия с широк кръг продукти и това трябва да бъде отчетено от лекуващия при съставянето на индивидуалния лечебен план. Става въпрос за усилване или отслабване на лекарствения ефект при ДЕГАН и останалите лекарства – противоболкови, при депресивни състояния, дигоксин – за сърдечни заболявания, диазепам, леводопа, тетрациклин, литий, седативи и сънотворни.

_______

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за опаковка от 40 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *