Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пчелната отрова – ефективна при екземи и псориазис

Апитерапията включва терапевтична употреба на продукти на медоносната пчела, в това число пчелен прашец, мед, прополис, пчелно млечице, пчелен восък и пчелна отрова за лечението на най-различни заболявания. Най-известният и най-често практикуван аспект на апитерапията е лечение с пчелна отрова, който включва лечебната употреба на ужилвания от пчели. Счита се, че отровата намалява възпаления и укрепва имунната система на тялото. Когато повечето хора говорят за апитерапия, те имат предвид именно лечението с пчелна отрова.

Използването на пчели за медицински цели датира от древни времена. То се споменава в китайски текстове отпреди 2000 години, за него е писал и Хипократ. Говори се, че египтяните лекували болести с мехлем, приготвен от пчели, гръцкият лекар и писател Гален (129 – около 199) също пише за такъв лечебен метод. През 1888 г. Филип Терк, австрийски лекар, публикува доклад за едно от първите клинични изследвания, касаещи тази терапия, озаглавен „Доклад за специалната връзка между пчелните ужилвания и ревматизма“. След това прилагането й се разпространява из цяла Европа и САЩ. На нея се гледа като на народно лечение, популяризирано от уста на уста, но с наближаването на XXI в. медицинската общност проучва използването й на фармакологично ниво. Макар че клиничните изследвания вече са започнали към 2000 г., повечето хора все още прилагат сами това лечение или се обръщат за помощ към самоуки лечители. Днес медиците започват да използват отровата най-вече в инжекционна форма.

Лечението с пчелна отрова помага при редица здравословни проблеми
Лечението с пчелна отрова помага при редица здравословни проблеми

Ползи:

Американското дружество за апитерапия твърди, че има неофициални доказателства, че пчелната отрова е ефикасна при лечението на:
– Проблеми на имунната система, като артрит и множествена склероза;
– Сърдечно-съдови заболявания, като хипертония, аритмии, атеросклероза и варикозно разширени вени;
– Ендокринни смущения, като предменструални болки, менструални спазми, нередовна менструация и намалени нива на кръвната глюкоза;
– Инфекции, като херпес симплекс 1 и 2, брадавици, мастит и ларингит;
– Психични смущения, като депресия или резки промени на настроението;
– Ревматологични заболявания, като ревматоиден артрит, остеоартрит, младежки ревматоиден артрит, бурсит и „тенис лакът“ (епикондилит);
Кожни заболявания, като екземи, псориазис, мазоли, брадавици и локални язви.

Апитерапията се разглежда като последно средство за лечение, но може да бъде от полза за онези, на които традиционната медицина не може да помогне. Болните от множествена склероза съобщават за повишена стабилност заедно с намаляване на отпадналостта и мускулните спазми след изпробване на терапията. Пациенти с ревматоиден артрит и остеоартрит твърдят, че след ужилванията болката и подуването намаляват, намалява и големината на ревматоидните възли. Апитерапията може да помогне на онези, които не са постигнали облекчение по друг начин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *