ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Възстановете баланса в организма си с Шуслерова терапия!

Ако често боледувате, защото сте много стресирани и преуморени, и това е подкопало имунитета ви, лечението с антибиотик не е достатъчно. Когато липсва баланс в системите на организма и в имунната защита, антибиотичната терапия също няма да окаже нужния ефект, а само ще остави в наследство токсини, проблеми със стомаха и нарушаване на чревната флора. Защото антибиотикът унищожава болестотворните причинители, но имунната система трябва да свърши оставащата работа за пълното изчистване на организма след инфекцията, а при дисбаланс това не се получава. Възможно е след лечение с антибиотик в междуклетъчното пространство да останат единични патогенни микроорганизми, които не са били унищожени. Така се стига до порочния кръг: заболяване – честа употреба на антибиотици – антибиотична резистентност.

shusleroviКак да възстановим баланса в организма?

За да има необходимата висока устойчивост, имунната система трябва да бъде добре балансирана. Можем да го постигнем с помощта на хомеопатия, Шуслерова терапия и други природолечебни методи, както и с балансирано хранене и природосъобразен начин на живот.

Благодарение на деликатната подкрепа на хомеопатията и Шуслеровата терапия укрепват всички клетки, участващи в процеса на имунна защита, и се постига пълноценно изчистване на организма, след като инфекцията премине. Ето две подходящи приложения на Шуслеровите соли:

За намаляване на вредното въздействие на антибиотика. Тъй като антибиотичното лечение натоварва токсично организма, препоръчва се следната детоксикираща терапия: Шуслерова сол №6 калиев сулфат, сол №8 натриев хлорид, сол №9 натриев фосфат и сол № 10 натриев сулфат – по 4 таблетки от всяка сол, минимум 10 дни. Сол № 6 подпомага работата на черния дроб и изчиства междуклетъчното пространство (в края на всяко боледуване на дете е необходимо да му давате от нея). Сол № 10 натриев сулфат е основната тъканна сол на черния дроб, съдейства за процесите на детоксикация, като стимулира отделянето на токсини и отпадни продукти на обмяната. Нужна е винаги след продължителна употреба на медикаменти. Сол № 9 възстановява киселинно-алкалното равновесие в организма.

За възстановяване и енергия след боледуване. Препоръчва се приемът на Шуслерова сол № 5 калиев фосфат – по 5 таблетки дневно за 1-2 седмици. Подпомага клетъчното възстановяване и ускорява процесите на регенерация на организма. Има ободряващ и енергизиращ ефект. Подобрява кръвообращението, стимулира дейността на мускулите и сърцето.

Акупресура, йога и хомеопатия при менструални проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *