Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква е ползата от една ябълка на ден

ябълка
Ето каква е ползата!

Изследователски екип от Флорида проучи доколко вярна е популярната максима, че една ябълка на ден ни спестява ходенето при доктора.

Американското изследване потвърди, че редовната консумация на ябълки намалява риска от заболявания на кръвоносните съдове, описват от medikforum.ru. Изводът е направен след едногодишен експеримент с участието на 45 жени доброволки. На всяка жена от групата е била осигурявана всекидневна дажба от 75 грама сушени ябълки, което се равнява приблизително на две средно големи пресни ябълки. Тази ябълкова диета била алтернативна на друга, в която същият брой жени хапвали редовно сушени сини сливи.

Още при първите контролни изследвания – три месеца след началото на експеримента, данните показали разлика в резултатите. При жените на диета със сини сливи нямало никаква промяна, докато в групата с ябълките било отчетено средно понижение на холестерола с 9%, а специално т.н. лош холестерол бил редуциран с цели 16%. Трябва да се отбележи и това, че всички участнички в експеримента са жени в менопауза – рискова възраст, когато стойностите на холестерола в женския организъм нарастват при съхранен режим на живот и хранене.

Експерти от Академията по хранене и диетология в САЩ коментират, че вариантът с ябълките категорично е по-приемлив като профилактика на заболяванията на сърдечно-съдовата система. Обикновено за контрол над холестерола се използват статини – тези медикаменти струват куп пари и имат немалко странични ефекти. Достатъчно е да се споменат само уврежданията на черния дроб. Ябълките определено са част от програмите за здравословно хранене и такъв режим е не само по-естествен и щадящ, но и значително по-евтин.

Еднакво полезни всъщност са и сушените, и пресните ябълки. Така че не се колебайте, когато трябва да изберете едната или другата форма: действайте според сезона и възможностите си, но наистина си осигурявайте най-малко една ябълка на ден!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *