ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Масло от кориандър – новият антибиотик?

Вече има сериозно доказателство за лечебните свойства на маслото от кориандър

кориандър Изследователи са тествали взаимодействието на масло от кориандър с дванадесет смъртоносни бактерии. Маслото от кориандър се получава след обработка на семената на кориандъра.

Разтвор, съдържащ по-малко от 1,6% от маслото намалил растежа на патогенните бактерии и унищожил голяма част от тях.

Учените са установили също така, че маслото от кориандър дори разрушава външната мембрана на бактериалните клетки, като салмонела, Е.коли и стафилококус ауреус. Един от изследователите каза, че маслото от кориандър е в състояние да помогне на милиони хора, страдащи от заболявания от хранителен произход.

„Много скоро маслото от кориандър би било естествена алтернатива на обичайните антибиотици.“

Това масло може да се използва в лосиони, води за уста и дори в таблетки за контролиране на устойчиви на повечето лекарства бактериални инфекции, които не могат да бъдат отстранени по друг начин. Това откритие значително ще подобри качеството на живот на много хора.

Всяка година има милиони жертви на хранителното отравяне. През периода 2009-2010 във Великобритания много хора са починали от стафилокок, например.

Учените обясниха как работи маслото от кориандър: „То разбива бариерата между бактериалната клетка и неговата среда и затруднява жизнените процеси на бактериите, като в крайна сметка това води до смърт на вредителите.”

Но за широкото използване на природните ресурси в областта на медицината, са необходими повече изследвания.

Кориандърът е широко разпространен в Средиземноморието и азиатската кухня. Затова и на Изток има много столетници, както и хора, които сравнително рядко страдат от хранителни отравяния.

Кориандърът е бил известен още от древността като лечебно растение, но нямаше яснота около начина, по който лекува това растение, съобщават изследователите.

Професор по бактериология в Университета в Абърдийн заяви: „Ние знаехме за антибактериалните свойства на кориандъра от много дълго време, но предизвикателството беше да се приложат тези свойства на правилното място за лечение на салмонелоза, стафилококи или друго опасно заболяване.“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *