Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДИМЕНХИДРИНАТ / DIMENHYDRINAT

Съдържа дименхидринат, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, повидон, колоидален силициев диоксид, магнезиев стеарат, талк

Предназначение

Дименхидринат се взема против повръщане час преди проблемното пътуване
Дименхидринат се взема против повръщане час преди проблемното пътуване

ДИМЕНХИДРИНАТ е медикамент, препоръчван при алергични пристъпи от различен характер. Често се прилага при пътувания с прилошаване и повръщане – има добро антиеметично действие.

Как се приема

Възрастни и деца над 12 години могат да приемат по 1-2 таблетки 2 до 3 пъти дневно. Максимално допустимата доза за 24 часа е осем таблетки.

За деца на възраст 6-12 години дозата е половин-една таблетка 2-3 пъти дневно, но не повече от три таблетки за 24 часа. При използването на лекарството като антиеметик първата доза от половин или една таблетка може да се вземе около час преди началото на пътуването.

Таблетките ДИМЕНХИДРИНАТ в по-големи от препоръчаните дози могат да причинят пресъхване на устата, сънливост и замаяност, кожни дразнения, сънливост, тремор или конвулсии, припадъци. Предозирането при деца причинява превъзбуда, тремор и/или халюцинации. При неволно предозиране потърсете без отлагане медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Посочените по-горе ефекти от предозиране са и сред страничните прояви при лечение с този медикамент.

Повишена раздразнителност, тремор, сънливост и замаяност са преобладаващите признаци, съобщавани от потребители.

Деца и хора в напреднала възраст, които са били лекувани с ДИМЕНХИДРИНАТ, реагират в отделни случаи с повишена възбудимост, безсъние, влошена координация, понякога и с конвулсии.

Сред другите странични ефекти се споменават понижаване на кръвното налягане, фоточувствителност, потене и обриви, нестабилен сърдечен ритъм, диария или запек, сухота в устата, носа и гърлото, проблеми с уринирането.

Регистрирани са и единични случаи със зрителни нарушения и отклонения в кръвните показатели.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът е противопоказан при алергия към някой от компонентите.

Не се използва за деца под 6-годишна възраст.

Да не се дава на пациенти, склонни към гърчове и припадъци, с глаукома, тумор на надбъбречната жлеза, с порфирия, при остър астматичен пристъп, с проблеми на простатата.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Необходима е индивидуална преценка за безопасността на приложението при пациенти в напреднала възраст, със сърдечни заболявания, хипертиреоидизъм, бронхиална астма, хипертония.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ДИМЕНХИДРИНАТ с други лекарства може да усили или отслаби ефекта на всеки от медикаментите. Необходима е точна преценка за безопасността на съвместяването, при необходимост могат да се правят промени в дозирането и схемите на прием.

ДИМЕНХИДРИНАТ взаимодейства с психотропни лекарства, аналгетици, анестетици, транквилизатори, с някои транквиланти. Комбинирането с МАО-инхибитори може да създаде животозастрашаващи проблеми.
Приемът на алкохол при лечение с този медикамент отслабва въздействието му.

_______

Усреднена цена в аптеките – 4.50 лв за 30 таблетки х 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ДИМЕНХИДРИНАТ / DIMENHYDRINAT

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *