Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХЛОФАДОН / CHLOPHADON

Съдържа клонидин, хлорталидон, лактоза монохидрат, калциум хидроген фосфат, пшенично ни

хлофадон
Хлофадон помага за регулиране на артериалното налягане

ХЛОФАДОН е комбиниран продукт за разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на артериалното налягане. Активната съставка клонидин понижава артериалното налягане, а хлорталидонът действа обезводняващо. С помощта на този лекарствен продукт се овладяват епизоди с повишено артериално налягане и ускорена сърдечна честота.

Как се приема

Таблетките ХЛОФАДОН се приемат в дози и с продължителност, определени от лекар. Стандартната терапия препоръчва първоначален прием на половин или една таблетка и плавно увеличаване под лекарски контрол, докато се постигне нормализиране на артериалното налягане. Пациентът не бива да променя сам дозировката, нито да прекратява самоволно лечението с този медикамент.

Таблетките ХЛОФАДОН се приемат по едно и също време на деня – при хранене, с малко вода.
При неволно предозиране е възможно да се появят замайване, слабост, забавен сърдечен ритъм, затрудено дишане, гърчове. Необходима е незабавна медицинска помощ!

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент обикновено се понася добре, но е възможно при някои пациенти да се проявят странични ефекти от действието му. Сред най-често съобщаваните са нарушения на сърдечния ритъм, понижаване на артериалното налягане, сухота в устата, световъртеж и/или сънливост. Има информация също за стомашно-чревни проблеми: запек или диария, гадене и повръщане, липса на апетит. В отделни случаи се наблюдават главоболие, безсъние, депресия, смущения в паметта и концентрацията, халюцинации.

Възможни са още смущения в уринирането, зрителни смущения, отоци, намалена секреция на сълзи и пресъхване на носната лигавица, сърбеж и обриви. Регистрирани са случаи с възпаление на околоушните жлези и еректилна дисфункция.

Ако страничните ефекти се повтарят и стават по-сериозни, консултацията със специалист ще определи дали да продължите приема на този медикамент.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се препоръчва при алергия към някоя от съставките.

ХЛОФАДОН не е подходящ при ритъмни сърдечни нарушения, болест на Рейно, мозъчно съдово заболяване, при депресия, при потенциални потребители със заболявания на бъбреците и черния дроб.

При бременност този продукт може да се приема, ако е крайно необходим и това става под лекарски контрол. Не се използва по време на кърмене.

При лечение с ХЛОФАДОН не бива да се шофира или да се работи с тежки машини поради опасна възможна проява на някои от страничните ефекти на лекарството.

Взаимодействие с други медикаменти

ХЛОФАДОН може да промени ефекта от други лекарствени въздействия и сам той да бъде повлиян. Това налага лекуващият да бъде информиран за всеки медикамент, който пациентът е приемал или се налага да приема едновременно с ХЛОФАДОН. Възможни са корекции на дози или режим на прием, при който се гарантира няколкочасова пауза между приема на две или повече лекарства.

Специално внимание е необходимо към взаимодействието на ХЛОФАДОН с диуретици, бета-блокери, съдоразширяващи, калциеви антагонисти, антидепресанти и барбитурати, антипсихотици, бензодиазепини, сънотворни, литий, антихистамини, специфични лекарства за ревматизъм, астма, диабет, някои антибиотици, медикаменти при подагра и язва.

Специално предупреждение – този лекарствен продукт изключва приема на алкохол, както и на други лекарства със спиртно съдържание.

_

Усреднена цена в аптеките – 4.50 лв за опаковка от 50 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *