Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Храните, богати на скорбяла са важна част от здравословното хранене!

Обикновено сме свикнали да ги възприемаме като враг на красивата фигура, но нишестените храни (с други думи – богатите на скорбяла), са изключително нужни на организма. За съжаление, днес ние не ги консумираме достатъчно…

niwesteni hraniТри порции нишестени храни дневно плюс пет порции плодове и зеленчуци? На теория това трябва да ядем, за да бъдем в чудесна форма. Но според проведено в Европа проучване, ние сме много далеч от тази норма, особено пък жените.

Гъмжат от полезни елементи

Богати на сложни захари, нишестените храни ни зареждат с енергия за дълго време. Те съдържат също така витамини от група В. Известни, че стимулират когнитивните ни функции, те са също необходими за доброто здраве на кожата, косата и очите. Съдържат желязо, фосфор и магнезий, все елементи, нужни за идеалното равновесие на организма.

А в бобовите храни (боб, леща, грах…) пък има добра доза растителни протеини.

Теса най-добрите ни съюзници в отслабването

Години наред много лекари напразно са обвинявали хляба, ориза, пастата и картофите за напълняването. Затова и много хора, които се стремят да отслабнат, погрешно ги избягват. Проблемът обаче не идва от нишестените храни, а от това с какво ги комбинираме и в какво количество. Не бива да се консумират картофите с масло, спагетите със сметана, хляба с калорични сирена за мазане и т.н. От тези прегрешения всъщност идва напълняването, а не от самите нишестени храни. И тъй като никога не е прекалено късно да променим навиците си, нутриционистите днес са единодушни: нишестените храни са нашите съюзници в поддържането на стройна фигура. Те се разграждат бавно и ни държат сити, което не ни принуждава да гризкаме вредни и калорични неща между храненията.

Всички нишестени продукти са щедър източник на фибри, особено пък пълнозърнестите храни. Консумирани в ежедневието, те понижават риска от наднормено тегло и диабет, от сърдечносъдови заболявания и колоректален рак. Ролята им става все по-важна с напредването на възрастта. Заключението: забравете старите и неверни теории за здравословно хранене и сервирайте нишестени продукти на всяко хранене.

10 лесни начина да се храните здравословно и да не пълнеете

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *