ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕСБЕРИКУМ / ESBERICUM

Съдържа екстракт от жълт кантарион, етанол, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, желатин, оцветители, вода

Предназначение

есберикум
Есберикум помага да преодолеем депресията

ЕСБЕРИКУМ е лекарствен продукт на билкова основа под формата на твърди капсули. Има меко антидепресивно действие, препоръчва се при потиснато настроение, симптоми на тревожност, леки до средни психовегетативни разстройства.

Как се приема

Независимо че става дума за продукт на билкова основа, ЕСБЕРИКУМ се приема по лекарско предписание. Дозата и продължителността на лечението зависят от характера на здравословния проблем. При терапия с ЕСБЕРИКУМ трябва да се спазват препоръките за ограничаване на други медикаменти и за начина на прием, за да се очаква положителен ефект от лечението.

Капсулите трябва да се поглъщат цели – не дъвчете и не изсипвайте съдържанието. Приемът е сутрин и вечер, с малко вода.

Ако няма специални указания, обичайната доза е 1-2 капсули два пъти дневно. При по-тежки състояния е допустимо да се вземат 2х3 капсули.

ЕСБЕРИКУМ се приема най-малко 4 седмици и обикновено не повече от 6. Ако през това време не настъпи подобрение на състоянието, лекуващият следва да преосмисли терапията.

Неволното предозиране изисква режим без слънце в продължение на 10-15 дни, тъй като е вероятно повишаване на фоточувствителността. Възможно е някои от страничните ефекти от продукта да се усилят.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаван страничен ефект при лечение с ЕСБЕРИКУМ е повишената фоточувствителност, особено при хора със светла кожа. При излагане на слънце за кратко време могат да се получат сериозни изгаряния на кожата.

В редки случаи може да се почувства стомашно дразнене и болки, алергични реакции – отоци и сърбеж, умора, безпокойство.

Ако тези симптоми се проявяват всеки път след прием на ЕСБЕРИКУМ и не са преходни, на всяка цена трябва да се направи консултация със специалист за корекция на лечението.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕСБЕРИКУМ не бива да се прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не се препоръчва при бременност и кърмене.

При лечение с този продукт е добре да се избягва продължителният престой на слънце.

Консултирайте се с лекар преди да вземете капсулите с жълт кантарион, ако имате проблеми с усвояването на някои захари.

ЕСБЕРИКУМ намалява ефективността от действието на оралните контрацептиви, следователно терапията с продукта трябва да бъде съобразена с този факт и да се вземат съответните адекватни мерки.

Взаимодействие с други медикаменти

Жълтият кантарион влиза във взаимодействия с широк кръг лекарствени субстанции, поради което приемът на ЕСБЕРИКУМ трябва внимателно да се прецени с оглед на този факт.

Противопоказно е продуктът да се приема едновременно с циклоспорин, такролим, определени медикаменти за лечение на рак и СПИН, други антидепресанти.

ЕСБЕРИКУМ и други продукти с екстракт от жълт кантарион отслабват действието на доста лекарства – например антикоагуланти, което изисква внимателно дозиране от страна на лекуващия, в случай че паралелният прием не може да се избегне.

______

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 60 капсули х 0.25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *