Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте защо са полезни ферментиралите храни!

Кимчи вместо лют сос като подправка с яйца, кисело мляко, вместо прясно в смутито, хляб с квас вместо ръжен за вашите сандвичи – ферментирали храни като тези са много добро решение, когато става въпрос да ги добавите в диетата си.

Fermented-foodsФерментиралите храни не просто добавят вкус и аромат на вашата храна, но са и доста популярни. Освен това са невероятно полезни. Как така? Пробиотиците, получавани в процеса на ферментация помагат на храносмилането и по-доброто усвояване на хранителните вещества, обясняват диетолозите. Дори повече: Ферментацията може да увеличи нивата на някои хранителни вещества, като витамини, от които тялото ни се нуждае за повече енергия. И ако сте с непоносимост към лактозата, вие можете да ядете ферментирали млечни продукти. Тези храни имат ензим, който разгражда лактозата. Общо взето всички ферментирали продукти са здравословни храни. Едно нещо, за което трябва да внимавате е натрият. Много от тези храни, като киселото зеле, са направени с много готварска сол. Затова трябва да внимавате колко сол консумирате, а най-добре е да изплаквате зелето и туршиите с вода.

 

Кисели краставички без консервиране

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Вижте защо са полезни ферментиралите храни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *