ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БИФЛОКС / BIFLOX

Съдържа флуоксетинов хидрохлорид, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, царевично нишесте, магнезиев стеарат, желатин, вода, оцветители

Предназначение

Бифлокс повлиява депресии и тревожни разстройства
Бифлокс повлиява депресии и тревожни разстройства

БИФЛОКС е медикамент с антидепресивно действие. Препоръчва се при депресия, тревожни разстройства, обсесивни състояния, булимия, предменструален синдром. Овладява симптоматиката, присъща на описаните разстройства.

Как се приема

БИФЛОКС се приема по лекарско предписание в дози и с продължителност, зависещи от диагнозата и състоянието на пациента.

Медикаментът е предназначен само за възрастни. При депресии и тревожност обичайната дневна доза е 20 мг; таблетките се приемат с вода, независимо от храненията.

При обсесивно-компулсивни разстройства началната доза е 20 мг дневно; след 3-4 седмици при липса на промяна може да се предложи увеличение, но не повече от 60 мг дневно.
60 мг дневно е дозата и при булимия невроза. При предменструален синпдром се препоръчват 20 мг дневно в продължение на не повече от 6 месеца.

Терапията с този медикамент трябва да бъде проследявана от специалист и при необходимост дозите да се увеличават или намаляват. При спиране на лечението обикновено не се налага плавна редукция.

При неволно предозиране е възможно да се проявят симптоми като гадене и повръщане, силно безпокойство, превъзбуда. Наложителна е стомашна промивка и медикаментозно лечение с проследяване на сърдечната и дихателната дейност.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с БИФЛОКС може да разстрои функциите на стомашно-чревния тракт. Има оплаквания от гадене и повръщане, болки в стомаха, затруднено преглъщане, афти в устата, възпаления по веригата – от устата до чревния тракт, отклонения в чернодробните показатели, рядко – жлъчни кризи и хепатит, оток на езика, колит, язва.

В редки случаи могат да бъдат засегнати функциите на щитовидната жлеза и панкреаса. Има информация за отклонения в показателите на кръвната картина.

Сред страничните ефекти са още отоци, болки в ставите и мускулите, крампи, влошено качество на съня, емоционално лабилност, халюцинации, невропатия, параноя и мании, повишено либидо, парализа, говорни нарушения, дихателни проблеми – включително пневмонии, херпес зостер, псориазис, себорея, хипертонични пристъпи и сърдечни проблеми, промени в бъбречните функции – прекомерно или намалено отделяне на урина и пр.

Не е задължително да се проявят всички описани странични ефекти. Ако някои от тях все пак са налице при лечение с БИФЛОКС, незабавно се консултирайте с лекуващия как да продължи терапията ви.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се дава на деца и подрастващи под 18 години.

Да не се използва при алергия към някой от компонентите.

Да се внимава с лекарството в случаи, когато потенциалният потребител е на възраст под 25 години и е имал по-рано мисли или опити за суицид.

Наложително е персонално преценяване за безопасността на приема при пациенти с бъбречни и чернодробни заболявания, мании, склонни към гърчове, с диабет, сърдечни заболявания, склонни към вътрешни кръвоизливи.Медикаментът не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Наложителна е конкретна преценка за съвместяването на БИФЛОКС с други медикаменти, тъй като е възможно той да усили или намали ефекта от тях, както и да провокира негативни странични ефекти. Това се отнася за медикаментите от типа МАО-инхибитори, други антидепресанти, литий, бензодиазепини, триптофан, медикаменти против конвулсии, както и антипсихотици

________

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 28 таблетки х 20 мг

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *