ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7-дневна диета с лимонов сок – гарантирано се отслабва

Диета с лимонов сок е много ефикасна и здравословна. 

Жега, слънце, пясък, море. Всички предпоставки за едно секси лято са на лице. В този период почти всяка дама се преоблича пред огледалото и внимателно изследва как изглежда всеки сантиметър от тялото й. В повечето случаи обаче винаги намираме нещо, за което да се хванем.

Малко излишни килограми, няколко точки целулит по бедрата или пък прясно появили се стрии, изтощена от слънцето коса, изпочупени нокти или пъпки по кожата. Решението за всички тези проблеми е толкова просто, че чак е трудно за вярване – лимонов сок. Освен изключително здравословен и полезен, този плод върши чудеса с външния ни вид, пише в. „Телеграф“. С него можем да отслабнем, да се разхубавим, да заздравим косата и ноктите си. С една дума можем да постигнем всичко. Някои холивудски знаменитости дори стигат до крайности в употребата на лимони, като се подлагат на едноседмичен глад и консумират само киселия сок и вода. Това обаче не е полезно за организма и освен това носи почти гарантиран йо-йо ефект.

Лесно можете да отслабнете с лимонов сок
Лесно можете да отслабнете с лимонов сок

Всъщност тайната на лимоновия сок се крие в умерения и здравословен режим.

Златна среда

Има няколко варианта за диета с лимонов сок. Първият е да се храните нормално, както досега, но да консумирате на определени интервали киселия сок, разреден с малко вода. Вторият вариант е да се придържате към по-специален начин на хранене в рамките на 1 седмица, като основата на режима е така популярното разделно хранене. С други думи да не смесвате хранителни продукти от различен вид в едно хранене, например месо и кашкавал или яйца и царевица. Можете да ядете всичко, но в различни дни. Важно е, разбира се, да избягвате консумацията на сладко и тестено. Третият вариант е да направите 2 или 3 пречистващи дни, в които да не ядете нищо освен лимони. В този случай е позволена добавка от кленов сироп или мед. Този режим обаче е доста агресивен и лекарите не го препоръчват. Най-добрият и оптимален вариант е вторият. Златната среда – умерено разделно хранене и пиене на лимонов сок.

Тайна

Тайната на лимоните се крие в това, че те засищат, премахват атаките на глад и забавят апетита. Пиенето на поне 2 литра сок от лимони с минерална вода през деня води до по-често уриниране, при което естествено следва загуба на тегло. И не на последно място – активира се изгарянето на мазнини. Високото съдържание на витамин С е важно за имунната система и неговият естествен прием се отразява изключително здравословно както на фигурата и външния ни вид, така и на организма. Всъщност лимонът е многофункционален плод и по отношение на употребата му в козметиката.

Киселият сок има много способности, сред които да заздравява венците и да предпазва от възпаления. Той е абсолютен дезинфектант и лек за много рани. Кората от изцедените половинки на лимона можете да налагате на лактите и коленете си. Загрубялата кожа на тези части от тялото става по-мека и гладка.

Правила

Има обаче някои важни правила, които трябва да спазвате, ако се наемете с употребата на лимоновия сок. Първото правило си го запомнете добре, защото то важи за всяка една диета, за всеки продукт и консумация. Нищо, с което се прекалява, не е полезно, а киселият сок е истинско изпитание за стомаха. Бъдете умерени и ако усетите неблагоприятен ефект, прекратете режима веднага. Одобрено е тази диета да се прилага за 7 дни и нито ден повече, като при втория умерен вариант на режима е важно всеки ден да се храните в определени часове, които вие сами ще фиксирате според ежедневието си. Допустими са 5 хранения, като между тях се пие сок от лимон и вода. Прогнозите на диетолозите са, че за 7 дни при умерено хранене ще свалите от 2 до 4 кг, и то дълготрайно. Лимоновият сок се консумира 1 час преди всяко хранене. През останалото време, когато сте жадни, пийте вода. След края на диетата трябва да направите умерено захранване – продължете да ядете по няколко пъти на ден и да пиете големи количества течности. Смесвайте по малко и постепенно различните хранително продукти.

Примерно меню

Ден 1
1.Разнообразно меню от пилешко месо, приготвено по ваш избор.
2. Сок от три лимона, разреден в три чаши вода.

Ден 2
1. Разнообразно меню от млечни продукти, приготвени по ваш избор.
2. Сок от четири лимона, разреден в четири чаши вода.

Ден 3
1. Разнообразно меню от риба и рибни деликатеси, приготвени по ваш избор.
2. Сок от пет лимона, разреден в пет чаши вода.

Ден 4
1. Разнообразно меню от плодове и зеленчуци по ваш избор.
2. Сок от шест лимона, разреден в шест чаши вода.

Ден 5
1. Месни продукти по избор – свинско, телешко, агнешко, заешко.
2. Сок от три лимона, разреден в три литра вода и подсладен с три супени лъжици мед.

Ден 6
1. Тестени изделия по ваш избор.
2. Сок от четири лимона, разреден в четири чаши вода.

Ден 7

1. Хранителни продукти от един тип по ваш избор.
2. Сок от пет лимона, разреден в пет чаши вода.

Ако искате да отслабнете бързо и здравословно, може да ви помогне и уникалният билков продукт БОДИЛАКС

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *