Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕНТЕРОЛ / ENTEROL

Съдържа лиофилизирани дрожди Saccharomyces boulardii, лактоза, фруктоза, безводен колоиден силициев диоксид, плодов аромат

Предназначение

enterЕНТЕРОЛ прах е лекарствен продукт за овладяване на диарични състояния. Използва се при деца и възрастни в случаите на чревни инфекции. Добър е при разстройство и колит, причинени от терапии с някои антибиотици.
Приложението на ЕНТЕРОЛ може да бъде наложено при хранене със сонда – за профилактика на възможни диарии. Лекарственият продукт може да бъде част от комплексна профилактика или за овладяването на болестни симптоми при колит.

Как се приема

ЕНТЕРОЛ прах се препоръчва в доза и с продължителност на приема в зависимост от здравословния проблем. Обикновено са достатъчни 1-2 прахчета, или толкова капсули – ако е предпочетена подобна форма. Прахът се разтваря в малко течност – вода или подсладена негазирана напитка. Може да се посипе в храна.

Препоръчаната от лекар продължителност на приема трябва да се спази независимо от вероятността за по-бързо подобрение на здравето. Състоянията,  заради които се приема ЕНТЕРОЛ, често дават рецидиви.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ЕНТЕРОЛ може да причини в редки случаи болки в зоната над стомаха. Обикновено те са преходни и не се налага спиране на приема.
По принцип продуктът масово се приема добре.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕНТЕРОЛ не бива да се използва, ако е известна алергия към някоя от съставките му.

Продуктът не е подходящ за пациенти с централен венозен катетър.

Деца под 6-годишна възраст да използват само прахообразната форма, не и капсули.

Да не се комбинира с много топли или много студени храни и напитки, и алкохол.

Не е желателно прилагането на ЕНТЕРОЛ по време на бременност и кърмене.

Не се препоръчва за пациенти с лактазна недостатъчност.

Взаимодействие с други медикаменти

Тъй като активен компонент в състава на ЕНТЕРОЛ са вид дрожди, продуктът не бива да се комбинира с противогъбични лекарства.

_________

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за 10 сашета от 250 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *