ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хранене при разстроен стомах

Разстроеният стомах е много неприятно състояние от гледна точка на здравето. Прибавете към това спазмите, гаденето или диарията и става почти невъзможно да се справите с ежедневните си задачи. Макар, че е добра идея да се поддържа определена диета просто по време на тези периоди (например бульон и солени бисквити), някои храни действително могат да помогнат за успокояване на стомаха. Ако често имате лошо храносмилане, вижте кои храни ще ви помогнат.

hranene stomahИма причина бананите  да се препоръчват като подсилваща енергия за маратонци: те са лесно смилаеми и по принцип не разстройват стомаха. Плодът е известен с това, че помага при стомашни проблеми, тъй като съдържа пектин.

Друг тропически плод, добър за стомаха е папаята. Яденето на папая насърчава храносмилането, облекчава лошото храносмилане, както и помага при запек. Магията е в съдържащият се в тях папаин, който успокоява стомаха чрез насърчаване на здравословна кисела среда. Плодът не се намира по всяко време на пазара, така че потърсете таблетки с екстракт от папая.

Когато стомахът ви е разстроен препоръчваме да се придържате към бели храни като ориз, препечен хляб или варени картофи. Освен да не добавят допълнително напрежение върху вече чувствителната храносмилателна система, тези храни спомагат за облекчаване на диарията, като абсорбират течностите.

Многобройни проучвания показват, че джинджифилът работи добре срещу прилошаване и подобрява цялостното здраве на храносмилателната система.

Ако решите да вземате джинджифил, препоръчителната граница е 4 грама джинджифил дневно. (Започнете с 1 грам прах от джинджифил или негов еквивалент на всеки четири часа). Можете да направите чай от пресен джинджифил.

Подобно на бананите, ябълките са добър източник на пектин, който помага за намаляване на симптомите на диария. Ако имате разстроен стомах, направете си пюре от сварени ябълки, защото така ще бъдат много по-лесни за възприемане.

Освен успокояващи ефекти чаша топъл чай от мента и лайка има стомашни специфични лечебни свойства. Те облекчават стомашното неразположение.

Непременно трябва да вземете таблетки  пробиотик, за да увеличите броя на добрите бактерии в червата си, което подпомага храносмилането и намалява неприятното чувство за подут стомах.

Най-полезни за стомаха са сините сливи!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *