Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво означава ентеросолвентен аспирин?

Таблетката е със защитна обвивка и се разтваря чак в червата, като по този начин щади стомашната лигавица. След прием аспиринът преминава неразтворен в стомаха и се избягва нежеланият дразнещ ефект, който се дължи на механизма на действие на лекарството. Ентеросолвентната таблетка никога не трябва да се дели или натрошава, защото се нарушава защитната й обвивка и се губи гастрорезистентността й спрямо стомашния сок.

Enteric-Coated Aspirin Safer-3
Ентеросолвентен аспирин

Какви са предимствата на ефервесцентната таблетка?

Това е разтворимата форма на аспирин, която действа много бързо след прием. Не се предписва за превенция, а за лечение. Целта е да се постигне скоростно потушаване на оплакването – главоболие, зъбобол, повишена температура, мускулни и ставни болежки. При разтваряне на таблетката във вода се получава разтвор, който подпомага болкоуспокояващия ефект на медикамента. Трябва да се пие с голямо количество вода, за да не се прилепват частички аспирин върху стомашната лигавица, тъй като я раздразват.

Какви са нежеланите ефекти?

Най-важните странични действия са стомашно-чревни страдания (включително язви и кръвоизливи при прием в големи дози) и шум в ушите. Поради противосъсирващото му свойство може да се увеличи кървенето при менструация, така че не се препоръчва по време на месечния цикъл. При продължителен прием се отлага в бъбреците и черния дроб и затова трябва да се избягва напълно, ако тези органи са увредени. Бременните не бива да пият аспирин през последните три месеца, защото може да доведе до преносване на плода. Тъй като е установена връзката между аспирина и синдрома на Рей, той не се използва при деца до 14 години за борба с грип, вирусни заболявания и варицела.

Може би не знаете, че…

Аспиринът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като най-продаваното лекарство в света през 1949 г.

Аспиринът става болкоуспокояващо №1 в света скоро след излизането си на пазара, а 70 години по-късно е „летял“ на борда на космическия кораб „Аполо 11″ , когато човекът за първи път стъпва на луната.

 

Най-добрите маски с аспирин за чисто и свежо лице

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *