Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо е важно да отслабнете?

Натрупаните килограми могат да ви повлияят зле по повече начини, отколкото предполагате.

otsl-2УВРЕЖДАНЕ НА КРАКАТА

В тях могат да се натрупат мазнини така, както и навсякъде другаде по тялото. Краката понасят натиска на килограмите ни при всяка стъпка, а в моментите, когато сме само с едното стъпало на земята, тежестта върху него е буквално стопроцентова. С увеличаване на теглото, натискът се увеличава, извивката на свода пада и стъпалото става по-широко и плоско. Това уврежда не само формата на краката, но засяга глезените, коленете и тазобедрените стави. Постепенно може да засегне цялата мускулно-скелетна система и да стане причина за ранна поява на остеоартрит на пръстите на краката и на коленете.

РАЗВИТИЕ НА ДЕМЕНЦИЯ

Известно е, че затлъстяването предразполага към деменция с напредването на възрастта, но ако страдате от наднормено тегло на 30 години, рискът от развитие на деменция нараства три пъти и половина. Според изследване на британски учени, при затлъстяване през 4-ото десетилетие от живота, се наблюдава 70% увеличение на опасността от деменция, докато ако сте в 6-ото, когато натрупате килограми над нормата, рискът от заболяването спада на 40%. При хора, които започват да надебеляват след 70-годишна възраст, няма по-голям риск от деменция в сравнение с връстниците им, които са с нормално тегло. Обяснението за връзката между наднорменото тегло и развитието на умственото заболяване е, че повечето килограми предразполагат към диабет тип 2 и сърдечносъдови болести, които са рискови за деменция в по-напреднала възраст.

ЗАБОЛЯВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Според изследване на специалисти по чернодробни болести един на всеки пети британец има някаква форма на увреждане на органа, което се дължи по-скоро на излишно тегло, а не на предполагаемата злоупотреба с алкохол. Затлъстяването на черния дроб поразява органните клетки (както и алкохолът), състоянието се влошава от висцералните мазнини, натрупани около другите вътрешни органи 8 коремната кухина и предизвикващи възпалителни процеси. Първите признаци за чернодробно увреждане са прекалена умора, тъмна на цвят урина и белезникави изпражнения, както и жълтеница. Но повечето хора, които има лека форма на затлъстяване на черния дроб, което не се дължи на злоупотреба с алкохол, нямат никакви симптоми.

Какво можете да направите?

С 10% да намалите наднормените килограми и да задържите постигнатото тегло – значително спадат рисковете от болести, свързани със затлъстяването. Колкото по-малко излишни килца имате, толкова по-здрави и дълголетни ще сте.

Да поддържате обиколката на талията си до 80 см, ако сте жена, и до 94 см, ако сте мъж, за да предотвратите натрупване на тлъстини, които са рисков фактор за развитие на различни болести, включително и диабет тип 2.

Да спортувате редовно – минимум 150 минути седмично умерено физическо натоварване. Старайте се да бъдете активни всеки ден, движете се повече и прекарвайте по-малко време седнали, защото нови проучвания показват, че колкото и активни да сте, седенето уврежда здравето.

 

С тази диета можете да отслабнете колкото искате!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *