Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са много важни причини да отслабнете!

От по-широко стъпало до влошено зрение – натрупаните килограми могат да ви повлияят зле по повече начини, отколкото предполагате. Вижте тези неочаквани негативни ефекта, които са основание да стопите излишното тегло.

pri4ini za otslНяма орган в тялото, който да не се засяга от трупането на килограми над нормата. Освен по-известните рискове, свързани с увеличаването на теглото, като развитие на сърдечносъдови заболявания, диабет тип 2 и рак, има и други изненадващи ефекти върху процесите в организма.

НАМАЛЯВАНЕ НА ФЕРТИЛИТЕТА (ПЛОДОВИТОСТТА)

Хормоналните проблеми, причинени от наднормено тегло и затлъстяване, могат да намалят способността за естествено зачеване и дори да попречат на успешното прилагане на техниките за асистирана репродукция. Шансът ви да забременеете намалява след като индексът на телесната ви маса надвиши 30. Излишните килограми са в пряка връзка с поликистозните яйчници – синдром, който е водеща причина за безплодие. Висцералното затлъстяване – натрупване на мазйини около вътрешните коремни органи – е също голям проблем, защото влияе зле на хормоналните процеси. При жени с наднормено тегло се повишава опасността от нежелан аборт, трудно раждане, появата на мъртво бебе или дете с увреждания. При мъжете затлъстяването води до намаляване броя на сперматозоидите, тяхната подвижност и влошава качеството им за оплождане.

ОТСЛАБВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА

Червата контролират до 70% от имунната система, благодарение на многобройните полезни бактерии в тях, които спомагат храносмилането. Заедно с болестотворните микроби те образуват чревната флора и се „състезават“ с вредните микроби за хранителни вещества и надмощие по брой и заето място. Според специалистите гастроентеролози антибиотиците, повишените нива на хормона на стреса кортизол и режимът на хранене, богат на мазнини и захари и беден на растителни и пълнозърнести продукти, увреждат чревната флора, като намаляват броя на полезните бактерии. Изследвания показват, че хората с повишено тегло имат по-ограничена на защитни сили имунна система в сравнение с тези с килограми в нормата. Увеличават се и проблемите с метаболизма, които водят до инсулинова резистентност, висок холестерол и повишено кръвно налягане – всички фактори за развитие на сърдечносъдови заболявания и диабет.

За нормализиране на чревната флора помагат пробиотиците, които се приемат като хранителна добавка, както и балансираният режим на хранене.

НАРУШЕНИЕ НА ЗРЕНИЕТО

Затлъстяването се отнася към главните причини за развитие на предотвратима загуба на зрение, като старческата макуларна дегенерация, диабетна ретинопатия, глаукома и катаракта. Причината още не е напълно изяснена, но е логично като наднорменото тегло е фактор за диабет, да има връзка и с диабетната ретинопатия, едно от честите усложнения вследствие основното заболяване. Катарактата се проявява с напредване на възрастта, а изследвания показват, че е по-честа при пълните възрастни хора. Най-ясната причина за връзката с увеличаване на теглото и влошаване на зрението е при глаукомата – тя се причинява от високо очно налягане, което уврежда очния нерв. Колкото е по-висок индексът на телесната маса, толкова по-високо е и очното налягане.

Продължение …

Отслабване не се прави с глад!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *