ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Животът ви е черен? ПРОЧЕТЕТЕ това!

Често си мислим, че животът ни е скапан и не струва пукнат грош

живот

Не изпитваме радост от живота и вместо да се борим и решаваме проблемите, ние ги задълбочаваме.

А всъщност не всичко е толкова черно и може да бъде поправено сравнително лесно.
Ето някои неща, които трябва да промените, за да бъде животът ви пълноценен.

Перфекционисти сте

Стремежът да бъдете идеални (което, с ръка на сърцето да си признаем, е непостижимо) ви кара да работите много повече и по-дълго от необходимото, счита Ирен Левин – професор по психиатрия в Медицинския колеж на Нюйоркския университет.

Перфекционистът си поставя напълно нереалистични цели, прекалено сложни или непостижими, затова никога не изпитва удовлетворение. Левин препоръчва да си поставяме строги времеви рамки за изпълнение на дадена работа и да не стараем да ги спазваме.

Пропускате закуската

Храната – това е горивото за нашия организъм. Когато спим, продължаваме да изразходваме енергията, получена по време на обеда или вечерята. Следователно сутринта е необходимо да потушим запасите й със закуска.

„Закуската стартира метаболизма в организма“, отбелязва Ейми Гудсън. Тя препоръчва да започваме деня с пълнозърнести продукти, прости белтъчини и здравословни мазнини – например овесена каша с белтъчен прах плюс фъстъчено масло; друг вариант е яйца + два тоста от пълнозърнест хляб + обезмаслен йогурт.

Правите от мухата слон

Ако се побърквате от безпокойство, когато началникът неочаквано ви извика да поговорите, или се страхувате да седнете зад волана, опасявайки се от авария, значи сте склонни към катастрофизация – т.е. винаги очаквате най-лошото. Това изтощава. Щом се уловите в подобни мисли, вдишайте дълбоко и размислете доколко обосновани ли са мрачните ви очаквания. Разходките, медитацията, физическите упражнения, доверителният разговор с приятел – всичко това ще ви помогне да се справите с тревогата и да погледнете по-трезво на нещата.

Увличате се по нездравословна храна

Продуктите, съдържащи много захар и бързи въглехидрати, имат висок гликемичен индекс, т.е. бързо повишават нивото на захарта в кръвта. Постоянните скокове на захарта нагоре-надолу ни карат да се чувстваме уморени, смята Ейми Гудсън. Постното месо и пълнозърнестите продукти стабилизират нивото на захарта. Добър вариант е кокошка (запечена) с кафяв ориз, сьомга с картофи, салата от кокоше месо и плодове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *