ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пасивното пушене прави жените безплодни, предупреждават лекарите

Пасивното пушене причинява точно толкова големи щети на здравето, колкото и пушенето, а понякога и повече

пасивно пушене
Пасивното пушене прави жените безплодни, предупреждават лекарите

Пасивното пушене може да причини проблеми, свързани със зачеването при жените. Това е заключението Vilmont Cancer Center. Проучването показа, че пасивното пушене увеличава риска от проблеми с плодовитостта и аборт с 68% , съобщава Meri News. До това заключение учените са стигнали с помощта на данни от 4800 жени, които не пушат. 4 от всеки 5 жени били изложени на тютюнев дим по време на целия им живот.

50% от тях са израснали в дом, където някой е пушил, а почти две трети страдат от пасивното пушене по време на проучването. Така че, ако една жена е изложена на тютюнев дим най-малко 6 часа на ден по време на детството или в зряла възраст, след това често е имала проблем с зачеването и износването на дете. Очевидно е, че проблемът на активните пушачи е още по-остър.

Между другото, според друго проучване , пасивното пушене е опасно и заради провокиране появата на синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност – разстройство, което се среща при по-малките деца. Според учените, ако едно дете прекарва около 2 часа на ден в помещение, в което има дори и един пушач, съществуват поне 20% шанс това дете да развие този синдром.

Ето защо жените, както и всички хора, които искат да са здрави и да имат здрави деца първо трябва да не пушат, и второ – да не се излагат на тютюнев дим по какъвто и да е повод.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *